Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 29 september

Alkmaar, 29-09-2010 o 14.30 uur

Diefstal oud ijzer

Zwaag, dinsdag 28 september

Een 19-jarige man uit Hoorn en een 20-jarige man uit Oosterblokker zijn dinsdagavond rond 18.30 uur aangehouden op de Marowijne. De politie kreeg een melding dat er op deze straat mensen met twee voertuigen spullen uit containers aan het halen waren bij een daar gevestigd bedrijf. Een van de voertuigen, een bestelbus, was net weggereden.

Agenten troffen op deze straat een auto aan met een aanhangwagen. In de aanhangwagen lag oud ijzer. Hierbij stonden de twee mannen die aangaven toestemming te hebben gekregen om het oud ijzer weg te halen. Zij konden echter geen opheldering geven over wie hen toestemming had verleend. Zij werden aangehouden voor diefstal. Er werd een zoekslag gemaakt naar de bestelbus. Deze werd aangetroffen op de Bobeldijkerweg. In de laadbak lag oud ijzer. Dit kwam overeen met het oud ijzer wat werd aangetroffen in de aanhangwagen. De bestelbus werd in beslag genomen. Er wordt onderzoek gedaan naar wie de bestuurder ervan is geweest.

Aanhouding voor vernieling

Heerhugowaard, dinsdag 28 september

Een 48-jarige man uit Koedijk is dinsdagochtend rond 16.30 uur aangehouden op de Gouwe. De verdachte was op visite bij een andere man en keek vanaf het balkon de woning in bij de buren. Toen de buurman hier wat van zei, kreeg hij de wind van voren. De woorden werden kracht bij gezet door de 48-jarige man door het kapot slaan van de glazen afscheiding tussen de balkons. De politie werd gebeld en deze hield de 48-jarige man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en na verhoor weer heengezonden.

Bedreiging ex

Hoorn, dinsdag 28 september

Een 42-jarige man uit Hoorn is dinsdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij zijn ex-vriendin bedreigd dat hij haar wat aan zou doen. De vrouw had maandag net een verklaring afgelegd op het politiebureau omdat het benzine door haar brievenbus was gegooid. s Middags stond de man voor haar deur om spullen op te halen. Zij gaf echter aan dat zij deze niet meer had omdat de spullen door een deurwaarder in beslag waren genomen. Hij dreigde haar op te hangen.

De verdachte werd dinsdagmiddag aangehouden in zijn woning. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Aanhouding voor bedreiging agente

Castricum, woensdag 29 september

Een 23-jarige man uit Castricum is woensdagochtend rond 06.00 uur aangehouden in zijn woning. De man had maandagochtend rond 04.00 uur een agente bedreigd op de Dorpsstraat. Zij was hier samen met een collega om hulp te verlenen aan een man die onwel was geworden. De 23-jarige man wilde niet dat de onwel geworden man mee werd genomen door de ambulance. Een vriend van hem gaf aan dat hij beter niet een vreemde mee naar huis kon nemen. De 23-jarige verdachte zei de man door het hoofd te schieten als hij problemen zou geven. Daarna gaf hij aan de vriend aan de agente ook door het hoofd te willen schieten. Hij werd staande gehouden en zijn legitimatiebewijs werd gevraagd. Deze had hij niet bij zich. Hij gaf een valse naam op. Hij werd aangehouden om op het politiebureau zijn identiteit uit te zoeken. De man ging er echter vandoor.

Hij werd woensdagochtend alsnog aangehouden in zijn woning voor bedreiging.

Aanhouding na openlijke geweldpleging, politie zoekt nog getuigen

Hoorn, woensdag 29 september

De politie is bezig met een onderzoek naar een mishandeling van een 19-jarige jongen uit Blokker die tevens beroofd is van zijn telefoon. Er is inmiddels een verdachte aangehouden maar de recherche zoekt nog getuigen en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De mishandeling en beroving vond plaats op vrijdag 24 september 2010 omstreeks 23.30 uur in het fietstunneltje aan de Kluut, vlakbij hotel Hoorn. Het slachtoffer fietste die avond het tunneltje in en sloot zich aan bij een groep van ongeveer 30 jongeren die daar aan het hangen waren en schuilden voor de regen.

Er ontstond een vechtpartij waarbij de aangever van meerdere personen diverse klappen kreeg en werd geraakt door een verboden stroomstootwapen, een zogenaamd Taser. Hij liep een gekneusde voet, een wond aan zijn hand en hoofdpijn op. Bovendien werd zijn dure mobiele telefoon gestolen. De jongen heeft zich onder behandeling van een huisarts moeten stellen.

Getuigenoproep

Inmiddels heeft de politie een verdachte aangehouden. Dat gaat om een jongen van 19 jaar uit Zwaag. Hij is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld. Om duidelijk te krijgen wat er nu precies gebeurd is die avond in het tunneltje is de politie nog op zoek naar getuigen en betrokkenen. Zij worden vriendelijk verzocht te bellen met de recherche in Hoorn via 0900-8844.

Snelheidscontroles

Avenhorn, dinsdag 28 september

Op de Jaagweg werd dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze weg waar een maximum snelheid van 80 km/u geldt, passeerden 1120 bestuurders de controle. Er werden in totaal 150 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/u.

Middenmeer, dinsdag 28 september

Op de Alkmaarseweg werd dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 uur gecontroleerd op snelheid. Alle 459 passerende bestuurders reden te hard. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u.

Den Helder, dinsdag 28 september

Op de Zanddijk werd dinsdag van 15.30 tot 19.40 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 960 passerende bestuurders reden er 279 te snel. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u.

Aanrijding tussen motorrijder en bromfietser

Schagen, dinsdag 28 september

Een 16-jarige bromfietser uit Schagen en een 41-jarige motorrijder uit Schagerbrug kwamen dinsdagavond rond 20.00 uur met elkaar in aanrijding op de Scholeksterlaan. De bromfietser reed in de richting van de Westerweg. Voor hem reed een andere bromfietser. De motorrijder reed in tegenovergestelde richting en wilde linksaf slaan de Gruttolaan in. Hij liet de voorste bromfietser voorgaan, maar zag de 16-jarige jongen die daarachter reed over het hoofd. Beiden kwamen ten val. De bromfietser en de motorrijder werden beiden overgebracht naar het ziekenhuis voor controle.