Politie Hollands Midden

Aankondiging alcoholcontroles tijdens Leidens Ontzet

Leiden, 29-09-2010 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van zowel het korps Hollands Midden als Haaglanden zal tijdens de festiviteiten van Leidens Ontzet alcoholcontroles houden. De controles zullen op diverse plaatsen in en rond Leiden plaatsvinden.

Heelhuids thuis Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50%. Gecombineerd met lang doorfeesten tijdens de Leidse feesten en in veel gevallen slaaptekort levert dit gevaarlijke verkeerssituaties op. De politie raadt aan om een BOB aan te wijzen als de auto het enige mogelijke vervoersmiddel is. Nog beter is om met het openbaar vervoer te reizen of een taxi te nemen.

Controles niet overbodig Ieder jaar controleert het RVHT tijdens Leidens Ontzet. En ieder jaar blijkt dat automobilisten toch met alcohol achter het stuur plaats nemen of op de (brom)fiets stappen. Vorig jaar werden er tientallen automobilisten aangehouden die hun avond konden afsluiten op het politiebureau. Zowel beginnend bestuurders (uitslag boven 350 ug/l) als ervaren bestuurders (uitslag boven 570Ug/l) konden hun rijbewijs inleveren omdat zij teveel hadden gedronken.

Samenwerking RVHT Haaglanden De alcoholcontroles worden ondersteund door het Korps Haaglanden. Door de samenwerking met dit buurkorps is het mogelijk om op meerdere plaatsen in en rond Leiden aanwezig te zijn en een groot aantal verkeersdeelnemers te controleren.

Twitter Twitter logo Volg @PolitieHM op Twitter om het werk van de politie tijdens Leidens Ontzet te kunnen volgen. Of zoek op #3oct om de tweets bij te houden.