Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 29-09-2010

Overvaller benzinestation geeft zichzelf aan

OOSTERHOUT: Een overvaller meldde zich dinsdagavond 28 september 2010 bij het politiebureau in Nieuwendijk. Dat gebeurde kort nadat hij in Oosterhout een gewapende overval op een benzinestation had gepleegd. De man gaf zichzelf aan, wetende dat de politie op zoek was naar hem.

Op dinsdagavond 28 september werd omstreeks 18.00 uur het tankstation aan de Pasteurlaan in Oosterhout overvallen. De 52-jarige medewerkster zag een onbekende man haar onverwacht met een mes (ca. 20 cm)
bedreigde. De overvaller deed vervolgens een greep in de kassa. Hij maakte een geldbedrag buit, liep weer naar buiten en reed weg in zijn auto. De bewakingscamera had de overval echter geregistreerd. De man was duidelijk in beeld en ook het kenteken van de auto was vastgelegd.

Meteen na de melding ontfermden agenten zich over het geschrokken slachtoffer. Technisch en tactisch rechercheurs kwamen naar de plaats van het delict om onderzoek te doen.
De meldkamer verspreidde direct een opsporingsverzoek aan alle politie eenheden in de omgeving om uit te kijken naar het voertuig en de dader. Op het woonadres van de kentekenhouder werden de overvaller en de auto niet aangetroffen.

Rond 19.15 uur meldde de man zich bij het politiebureau in Nieuwendijk. Hij was in gezelschap van zijn vader. De man bekende dat hij de overval gepleegd had. Hij was tot het misdrijf gekomen omdat het 'niet goed met hem ging'. De verdachte werd direct gearresteerd en ingesloten. Het gaat om een 31-jarige inwoner van Woudrichem. Zijn auto werd in beslag genomen. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Snelle automobilist moet nog 7.644,- betalen

GILZE: Bij een snelheidscontrole op de Chaamseweg kwam een 57-jarige Belg uit Arendonk voorbij 'geblazen'. Dat gebeurde woensdagochtend 29 september 2010. In plaats van de toegestane 60 km/u reed hij maar liefst 114 km/u. Het rijbewijs van de man werd meteen ingevorderd. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij nog gezocht werd. Hij had nog voor 7644,- aan niet betaalde boetes openstaan. Na betaling van het totale openstaande bedrag, het inleveren van zijn rijbewijs en het opmaken van een proces-verbaal mocht hij weer gaan.

Arrestatie na relationeel geweld

RIJSWIJK (N-Br): De politie moest in actie komen bij relationele problemen in Rijswijk (N-Br). Het geweld vond plaats dinsdagavond 28 september 2010 om 20.30 uur.

Een 32-jarige vrouw deed aangifte van mishandeling en vernieling, gepleegd door haar 39-jarige ex-echtgenoot. Haar keel was dichtgeknepen en ze was boven op haar gezicht geslagen. Dat gebeurde het bijzijn van één van hun minderjarige kinderen, aldus de vrouw. In het tumult sneuvelde er ook een ruit van de voordeur.
De politie ging op zoek naar de 39-jarige ex-man. Hij werd later op de avond gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten op verdenking van zware mishandeling. De politie heeft Bureau Jeugdzorg geïnformeerd over de situatie in het gezin.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 29-09-2010 15:30 | © Regio Midden en West Brabant |