KNHS

Ruiter- en menroute in omgeving Gennep geopend
29 september 2010
opening ruiterroute gennep

ERMELO (KNHS) - Op vrijdag 10 september is de nieuwe ruiter- en menroute in de gemeenten Gennep, Mook en Middelaar officieel in gebruik genomen. De KNHS leverde met een grote groep vrijwilligers een actieve bijdrage aan de totstandkoming van deze route door het project mede te organiseren en de routes uit te zetten. De opening werd verricht door mevrouw Voncken, wethouder van de gemeente Gennep, en de heer Martens, wethouder van de gemeente Mook en Middelaar.

De gemeenten ontwikkelde met ondersteuning van de KNHS een route van 16 km en 26 km over verharde en onverharde wegen in het gevarieerde landschap van de uiterwaarden van de Maas, het Niersdal en de zeer groenrijke Mookerplas. De route sluit aan op de routes in de gemeenten Bergen en Groesbeek. De route is digitaal te downloaden op www.enjoytheride.nl.

De opening werd feestelijk gevierd met aanspanningen van leden van de lokale menvereniging. De KNHS werd bij de opening vertegenwoordigd door regioconsulent Lei Linders en regionale KNHS-bestuursleden. KNHS-manager Recreatiesport Liesbeth Bronkhorst vertelde de aanwezigen over het beleid en de activiteiten van de KNHS voor de recreatieve paardensporters. Deze groep vormt met ongeveer 130.000 leden tweederde van het totale KNHS-ledenaantal. De KNHS-regioconsulenten zetten zich met goed resultaat in voor de aanleg van paden en routes en de bijbehorende publiciteit. Sinds 2009 wordt er met succes gebruik gemaakt van het nieuwe buitenrijconcept Enjoy the Ride. Tijdens de opening gaf regioconsulent Lei Linders een toelichting op de route. De wethouders benadrukten het belang van de aanleg van recreatieve paardensportroutes voor de gemeenten. Zij deden daarbij een beroep op de verantwoordelijkheid van de paardensporter om op de drukste punten in de route de paardenmest op te ruimen zodat de andere weggebruikers en omwonenden daar geen last van hebben. De KNHS ondersteunt deze oproep.

Enjoy the Ride
Enjoy the Ride is een gloednieuwe manier van buitenrijden. Nooit meer verdwalen, rijden door de mooiste gebieden van Nederland en precies weten waar je heen gaat én de mogelijkheid dat je onderweg ergens kunt aanleggen voor een natje en een droogje. Enjoy the Ride staat voor alles wat met buitenrijden te maken heeft en bestaat uit een website, digitale ruiter- en menroutes, routekaarten en georganiseerde buitenritten. Alle ruiter- en menroutes van Enjoy the Ride liggen in de mooiste gebieden van Nederland. Wil je met je vereniging of manege ook een Enjoy the Ride rit organiseren en anderen laten meegenieten van een mooie route bij jou in de buurt? Bestel dan de speciale Enjoy the Ride Toolkit en zet een leuke route uit. Deze Toolkit bestaat uit Enjoy the Ride bewegwijzering, een start en finish spandoek, veiligheidshesjes, startnummers en een draaiboek. De route wordt op de Rittenkalender van enjoytheride.nl geplaatst. Wil je meer informatie of een Toolkit bestellen, ga dan naar enjoytheride.nl. Verschillende lokale Rabobanken hebben de Toolkit opgenomen in hun sponsorpakket.

Enjoy the Ride is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en wordt beheerd door KNHS en de FNRS (Federatie voor Nederlandse Ruitersportcentra). Rabobank is partner van Enjoy the Ride.

Kijk voor meer informatie op www.enjoytheride.nl.