Politie Gelderland-Zuid

Gewonde bij verkeersongeval

Tiel, 29-09-2010 o Woensdagmiddag rond 15 uur raakte een 53-jarige automobiliste uit Tiel ernstig gewond bij een aanrijding op de Provincialeweg in Tiel.

Op de Provincialeweg stonden bij de kruising richting zorgboerderij Teerdingsweerd, enkele autos voorgesorteerd om deze weg linksaf in te rijden. Een 22-jarige automobilist reed achterop deze autos en kon niet voldoende remmen binnen de afstand tot de laatste auto. Hij raakte dit voertuig en kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht.
Op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting de Tielse automobiliste, komend vanaf de A15. Hierdoor kwamen beide voertuigen frontaal met elkaar in aanraking. De 53-jarige vrouw liep bij deze aanrijding ernstig letsel op en is vervoerd naar het ziekenhuis.

De 22-jarige automobilist is door de politie aangehouden voor het afleggen van een verklaring op het politiebureau. Dit onderzoeksdeel wordt gedaan door de Koninklijke Marechaussee omdat de bestuurder militair is.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse doet verkeerstechnisch sporenonderzoek op de plaats van ongeval. Daarvoor zal de rijbaan zeker tot 17 uur afgesloten zijn tussen de rotonde Rivierenlandlaan en de Zoelensestraat. (1)

Laatst gewijzigd 29-09-2010 16:53 | © Regio Gelderland-Zuid |