Voorzitter Houben overhandigt 'klein geluk' aan burgemeester Rombouts

29/09/2010 17:00

Unie KBO

Den Bosch, 29 september 2010. Unie KBO start actie tegen eenzaamheid.

De Unie KBO, met 327.000 leden de grootste seniorenorganisatie in Nederland, geeft op 1 oktober 2010, de Dag van de Ouderen, het startschot voor de campagne 'Blijf in Contact!'. Voorzitter Henny Houben-Sipman overhandigt om 11.15 uur 'klein geluk' - in de vorm van een klavertje vier - aan burgemeester T. Rombouts, met het verzoek dit door te geven aan een ouder iemand in zijn omgeving die hem na staat.

De campagne 'Blijf in Contact' is het KBO-vervolg op de 'Week tegen eenzaamheid', georganiseerd door Coalitie Erbij. De Unie KBO is als partner betrokken bij deze actieweek. Op 29 en 30 september worden 50 senioren opgeleid tot gespreksleider, die koffiebijeenkomsten gaan leiden rondom het thema 'Blijf in Contact'. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de vrijwilligers van de KBO, die vaak in meerdere of mindere mate te maken krijgen met eenzaamheid bij anderen.

Eenzaamheid is niet iets dat alleen senioren overkomt. Het kan iedereen overkomen.

Of je nu jong bent, of oud. Maar naar mate mensen ouder worden, neemt de kans om eenzaam te worden toe. Eén op de drie 55-plussers voelt zich wel eens eenzaam en één op de tien voelt zich zelfs heel eenzaam. Uit onderzoek blijkt verder dat 200.000 ouderen in Nederland extreem eenzaam zijn. Organisaties als de KBO hebben een belangrijke taak om mensen in contact te houden. Daarom organiseren de ruim 800 lokale KBO-afdelingen het gehele jaar door allerlei activiteiten om mensen met elkaar te verbinden, en naar elkaar om te zien. Het staat dus bol van de ontmoeting bij de KBO.

Op 1 oktober, tijdens de Nationale Dag van de Ouderen, organiseert de Unie KBO de eerste koffiebijeenkomst op het landelijk bureau in 's-Hertogenbosch, van 10.30 tot 12.00 uur. Ook delen oudere vrijwilligers, in gepaste kledij, op de Markt in Den Bosch doorgeefcadeautjes uit. Dit vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur. Ook mensen die niet naar de markt in Den Bosch komen, kunnen via www.uniekbo.nl 'klein geluk' bestellen voor mensen die hen dierbaar zijn en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

http://www.uniekbo.nl