UMC St Radboud


UMC St Radboud en Mayo Clinic partners in Global Social Media Health Network
29-09-2010

Het UMC St Radboud en de Mayo Clinic in de Verenigde Staten (mondiaal befaamd om zijn excellente service aan patiënten) hebben de handen ineen geslagen om kennis en kunde te delen op het gebied van social media. Gisteren is het Global Social Media Health Network officieel van start gegaan. Het internationale netwerk zet zich in om wereldwijd de gezondheid te bevorderen, de gezondheidszorg te verbeteren en te vechten tegen ziektes door gebruik van social media.

Global Social Media Health Network

Het netwerk moedigt zorggerelateerde organisaties (ziekenhuizen, zorgverzekeraars, individuele zorgverleners etc.) over de gehele wereld aan om lid te worden om kennis en ervaring te delen over gebruik van social media in de zorg. Dat kan door conferenties, `webinars' en de ontwikkeling van social platforms om trainingsprogramma's en onderzoeksresultaten over social media met elkaar te delen. Ook kunnen leden elkaar ondersteunen bij het implementeren van social mediatoepassingen.
Lucien Engelen, directeur Radboud REshape & Innovation Center: 'Samenwerking met de Mayo Clinic is een erkenning voor onze inzet om met social media een nieuwe impuls te geven aan de zorg waarin de patiënt deel uitmaakt van het behandelteam. Een positie waarin hij zelf de regie kan voeren over zijn ziekte en behandeling. Een goed voorbeeld is de onlangs door ons gerealiseerde digitale community (AYA4) voor jong volwassenen met kanker. Deze groep kenmerkt zich door leeftijd-specifieke problemen. Zij kunnen hierover met elkaar via social media communiceren.'
Het UMC St Radboud heeft inmiddels 12 digitale poliklinieken en werkt aan een verdere uitrol in het ziekenhuis.

UMC St Radboud `community leader' Europa

Nijmegen stimuleert de `zorgmarkt' in Europa om lid te worden van het netwerk. Meer informatie over aansluiting bij het Social Media Health Network is op te vragen door een e-mail of een tweet te sturen.