Gemeente Etten-LeurBurgemeester schrijft kinderen over sluiting kinderboerderij

De aangekondigde sluiting van kinderboerderij Den Dries per 1 oktober 2010 heeft bij kinderen in Etten-Leur tot teleurstelling geleid. Sommige kinderen hebben de burgemeester daarover een brief geschreven en die heeft zij beantwoord. Omdat mevrouw Van Rijnbach zich kan voorstellen dat ook andere kinderen zich afvragen waarom de kinderboerderij dicht gaat, heeft zij onderstaande "open brief" geschreven.

Beste kinderen,

Ik begrijp helemaal dat jullie het vreselijk vinden dat de kinderboerderij gaat sluiten. Het is tenslotte een hele leuke plek met allemaal lieve dieren om naar toe te gaan.

Ik zal jullie daarom proberen uit te leggen waarom de kinderboerderij dicht gaat. De kinderboerderij is niet helemaal van de gemeente. Wij zorgen er alleen voor dat de dieren goed verzorgd worden, de stallen worden schoongemaakt en misschien geverfd en dat alle kinderen er terecht kunnen.

Het terrein van de kinderboerderij is helaas niet van de gemeente. De gemeente huurt het terrein van de familie Bartels, maar daar komt nu een einde aan.

Om een kinderboerderij in Etten-Leur te kunnen hebben, moet de gemeente dus sowieso op zoek naar een andere plek. Als deze plek eenmaal gevonden is, dan moet deze nog helemaal als kinderboerderij ingericht worden. Dit kost erg veel geld en dat kan de gemeente op dit moment niet betalen.

Om toch dieren te kunnen bekijken en aaien, kunnen jullie naar de dierenparkjes aan de Wilhelminalaan en het Berkenveld gaan. Of naar de dierenparkjes bij het oude Withof-klooster aan de Bisschopsmolenstraat en bij Het Hooghuys aan het Van Bergenplein. Ook op de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg is een dierenparkje, maar dat ligt een stukje verder weg.

Ik heb geprobeerd om jullie zo goed mogelijk uitleg te geven en ik hoop dat jullie begrijpen waarom de kinderboerderij dicht gaat.

Met vriendelijke groeten van de burgemeester.

20100927\pwm\0765

Werk in uitvoering
Omgevingsvergunning

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl