Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte van diefstallen met geweld en bedreiging aan

Eindhoven Centrum, Eindhoven Stratum, 29-09-2010 o De politie heeft op donderdagochtend 23 september rond 2.30 uur een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Stadhuisplein. Hij wordt verdacht van in totaal vier diefstallen met geweld, diefstal van rijbewijs en paspoort en een bedreiging met de dood.

De man zou op 9 augustus rond 18.45 uur op de Aalsterweg een 29-jarige Eindhovenaar beroofd hebben van een onbekend geldbedrag. De verdachte bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. Op 20 augustus in de vroege ochtend zou de man het rijbewijs en paspoort van zijn 24-jarige Eindhovense ex-vriendin hebben gestolen. Ook wordt hij verdacht van bedreiging met de dood van de vader van zijn ex-vriendin, een 60-jarige Eindhovenaar. Dit gebeurde op 21 augustus rond middernacht op de Molenstraat.

Verder zou de man op 5 september rond 2.45 uur op de Sint Petrus Canisiuslaan een 41-jarige Eindhovenaar hebben beroofd van zijn telefoon en pinpas. Hij bedreigde het slachtoffer met een bijl. Ook werd het slachtoffer geschopt en geslagen door de verdachte.

De man zou op 13 september rond 23.30 uur een 30-jarige Eindhovenaar hebben bedreigd met een vuurwapen. Dit gebeurde op de Adolf van Cortenbachstraat. Van het slachtoffer werden zijn telefoon en pinpas meegenomen. In zijn woning in Stratum werd een 58-jarige Eindhovenaar bedreigd en mishandeld door de verdachte. De man nam een pinpas mee.

De verdachte zit vast voor onderzoek.