Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


Krugerplein

---

Sfeervol festijn op het Krugerplein

29 september 2010

Talentvolle bewoners uit de buurt presenteerden zich op het sfeervolle festival Allemaal in Transvaal. Ondanks een aantal fikse regenbuien en concurrerende evenementen in de buurt, was het festijn op het Krugerplein drukbezocht.

Rapper Negativ en acteur Mohammed Chaara - beiden opgegroeid in de Transvaal - presenteerden de buurttalenten met veel enthousiasme.

Foto: Optocht Jalan Jalan, fotograaf: Katinka Schreuder

Optocht Jalan Jalan

Van rap tot opera

Het festival opende met de opzwepende muziek van de percussieband Aladdin die tot ver in de wijk was te horen. De jonge talenten van Transvaal Danst! gaven een verrassend optreden. En naast de rapper Reno the Genius, zong operazangeres Murielle Lucie Clément de sterren van de hemel. En toonde Madame Mik Mak haar circusact. De Kids van Oost begeleidden een vrolijke Jalan Jalan optocht door de straten van het Krugerplein naar het Oosterpark.

Foto: rapper Reno the Genius, fotograaf: Katinka Schreuder Rapper Reno the Genius

Stoelmassages

Op de informatiemarkt waren de stoel- en voetmassages bij Centrum Rafael erg in trek. Ook voor de hennatattoos was er een groot animo. Kinderen en hun ouders vermaakten zich bij de Beeldroman, de portrettekenaars en de workshops mozaïek en keramiek of braken hun hoof over de vragen van de wijkaanpak quiz. Een groepje kinderen grepen hun kans om muziek te spelen bij de BandEvent.

Turkse pizza's en paella

De bijdrage van Ariena de Peuter, eigenaar van het nieuwe grand café Caf-Vino, was van onschatbare waarde. Zo konden bewoners onder haar hoede hapjes aanbieden voor een zacht prijsje. Er bleef maar weinig over van de Turkse pizza's van TISC en de Spaanse paella van Ramon. Met een swingend optreden van The band Hotel kwam er een einde aan een geslaagd Krugerpleinfestijn voor en door bewoners en ondernemers uit de Transvaalbuurt.