Neem deel aan de vijfde editie van de Be Fair and Sustainable Awards

03/09/2010 09:37

CTB COOPERATION TECHN. BELGE

Ter gelegenheid van de komende Week van de Fair Trade (van 29 september tot en met 9 oktober) organiseert het Belgisch ontwikkelingsagentschap BTC een wedstrijd die de beste initiatieven inzake eerlijke en duurzame handel met ontwikkelingslanden zal belonen.

Drie Be Fair Awards zullen de initiatieven belonen die eerlijke handel betreffen: de beste Belgische onderneming (of project voor de oprichting van een onderneming) die fairtradeproducten verkoopt of eerlijke diensten aanbiedt, de beste organisatie van "Zuid/Zuid" eerlijke handel (producten die in het Zuiden worden geproduceerd en verkocht) en de beste producentenorganisatie in het Zuiden waar vrouwen de hoofdrol spelen.

Een Be Sustainable Award zal de beste Belgische onderneming (of project voor de oprichting van een onderneming) bekronen die duurzame producten verkoopt of duurzame diensten aanbiedt.

De laureaten worden gekozen door een jury, samengesteld uit professionals uit de bedrijfs- en ontwikkelingswereld, specialisten in ontwikkeling en economische journalisten.

De vier beste initiatieven krijgen elk een prijs van 5000 euro en mogen het logo die de prijs voorstelt in hun communicatie gebruiken.

Kandidaten kunnen hun deelnameformulier nog tot 9 september 2010 aanvragen door een e-mail te sturen aan camille.deconinck@btcctb.org.

De plechtige prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 30 september 2010 in het Huis van het Hout te Etterbeek.

Voor meer informatie over de Be Fair and Sustainable Awards en de Week van de Fair Trade kan u terecht bij Camille Deconinck, camille.deconinck@btcctb.org - 02 505 19 35

Voor meer informatie over eerlijke en duurzame handel kan u terecht bij Samuel Poos, 02 505 37 74 - 0473 734 984 samuel.poos@btcctb.org - www.befair.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel