KRO

KRO's Goudmijn: Het bijzondere verhaal van een boomhuttenbouwer en dierbaar tasje

Uitzenddatum: 29/09/2010

Een schat aan waargebeurde verhalen

In KRO's Goudmijn van woensdag 29 september (18.25u, Ned.2) het ongelofelijke verhaal van de 89-jarige Anne van Weerdenburg. Het is 1940 als de jonge Anne een tasje cadeau krijgt van haar vriendje. Voor f 3,95 gekocht bij de V&D, een kapitaal in die tijd. Door de oorlog verliezen de geliefden elkaar uit het oog en beiden trouwen met een ander. Het tasje blijft een dierbare herinnering. Totdat Anne's moeder na de oorlog tijdens een grote schoonmaak het tasje wegdoet. 70 jaar later krijgt Anne's verhaal een wonderbaarlijke nieuwe wending op een rommelmarkt in Amsterdam.

In deze aflevering ook het verhaal van Rob. Acht jaar geleden gooit Rob van der Wulp (58) zijn leven drastisch om: de reclameman wordt professioneel boomhuttenbouwer. Na twintig jaar `scheppen met zijn hoofd' wilde hij wat anders. Op een boomhuttencongres in Amerika besluit hij te gaan scheppen met zijn handen. Hij bouwt nu boomhutten op basis van kindertekeningen. Rob: "Bij mij kan alles. Als iemand zegt "dat kan niet", dan zeg ik "dat kan niet!"

Het nieuwe KRO's Goudmijn brengt bijzondere verhalen van gewone mensen op tv, radio en internet. Stefan Stasse brengt met zijn prachtige vertelstem elke zondagavond op Radio 2 kleine en grote verhalen, die tot de verbeelding van de luisteraar spreken. Op tv duikt Karin de Groot in inspirerende verhalen, en gaat op zoek naar de mensen achter deze kronieken.

De site www.kro.nl/goudmijn wordt de verzamelplaats voor waargebeurde verhalen en persoonlijke kronieken. Bezoekers van de site kunnen niet alleen hun eigen bijzondere verhaal plaatsen, maar ook aangeven welke van de verhalen ze graag terug willen horen en zien op radio en tv. De meest aansprekende verhalen zullen worden nagegaan en krijgen een plekje in de uitzending op Radio 2 of Nederland 2.

KRO's Goudmijn, woensdag 29 september om 18.25 op Nederland 2.