Ingezonden persbericht


Officieel startsein van de herstructurering

Middenmeer viert feest op woensdag 29 september!

Met een groot feest voor alle dorpsbewoners wordt op woensdag 29 september 2010 het officiële startsein gegeven voor de herstructurering van Middenmeer. Voor de kinderen is er een draaimolen en wordt er een speurtocht georganiseerd. Vervolgens er een officieel gedeelte, waarna op de feestlocatie (Havenkade 1) een feest begint. Tijdens dat feest wordt er gegeten, een drankje genuttigd én genoten van spetterende optredens. Zo treedt de band The League op en geven verschillende lokale verenigingen acte de presence. Want, zo luidt het thema: Middenmeer lééft!

Middenmeer staat aan het begin van een ingrijpende herstructurering. Zo worden 153 woningen gesloopt (waarvan er 8 al zijn gesloopt), terwijl bij 90 woningen onderhoud wordt gepleegd. Daarnaast wordt er op grote schaal nieuwbouw gepleegd, onder meer op de plaatsen waar voorheen de plaatselijke basisscholen stonden en het gebied tussen de Brugstraat en Poststraat. Ook de locaties van de Oude Beurs en het oudste deel van de Havenkade ondergaan een transformatie. Middenmeer beschikt inmiddels over een nieuwe, Brede School. De herstructurering, een samenwerking tussen Wooncompagnie en de gemeente Wieringermeer, moet het dorp nieuw elan geven en dat mag natuurlijk worden gevierd.

Speurtocht voor de kinderen
Om 15.00 uur start bij de feestlocatie (Havenkade 1) voor de kinderen een speurtocht (mét limonade) langs de leukste plekjes van Middenmeer en het herstructureringsgebied. Bovendien staat er van 15.00 tot 18.00 uur bij de feestlocatie een draaimolen. Om 16.00 uur volgt het officiële gedeelte: in de Brugstraat (naast de jeu de boulesbaan en tegenover winkel Meerhout) wordt een eerste steen, met tekst over de herstructurering, geplaatst door vertegenwoordigers van de gemeente Wieringermeer, Wooncompagnie en De Poort van Middenmeer, een samenwerking van Timpaan en Beentjes Projectontwikkeling.

Workshop streetdance
Vervolgens wordt er door Dans- en Muziekschool Dancing Feet een workshop streetdance gegeven voor kinderen van 8 tot 12 jaar in de tot feestzaal omgetoverde loods aan de Havenkade 1. Aanmelden kan ter plekke. Rond 17.30 uur start het avondprogramma. De aanwezigen kunnen hierbij iets eten en een drankje nuttigen. Bewoners die rechtstreeks bij de herstructurering zijn betrokken, krijgen consumptiebonnen; andere aanwezigen kunnen consumpties kopen.

The League
Vervolgens treedt Dancing Feet op, waarna The Leage het stokje zal overnemen. Deze uit de gemeente Wieringermeer afkomstige 8-koppige band verzorgt de muzikale omlijsting van het feest. De performance van The Leage wordt afgewisseld met optredens van verschillende lokale verenigingen, zoals Muziekvereniging Creona en Popkoor Join's De feestavond eindigt om 21.00 uur.

Het programma
15.00-16.00 uur: Speurtocht voor de kinderen (aanmelden bij Havenkade 1) 16.00-16.30 uur: Officieel gedeelte in de Brugstraat (naast jeu de boulesbaan en tegenover winkel Meerhout) 16.45 uur: Workshop streetdance (aanmelden bij Havenkade 1) 17.30: Start feest met eten, drinken én optreden van The League en lokale verenigingen (Havenkade 1) 21.00 uur: Einde

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht