Ingezonden persbericht---Eerste rolstoelpool in Hengelo (Gld)

Wie een rolstoel nodig heeft, maar er niet iedere dag van afhankelijk is, kan met de rolstoelpool één dag lang gebruik maken van een rolstoel. Een uitkomst voor bijvoorbeeld mensen die een rolstoel nodig hebben om een dagje uit te gaan. Zij kunnen nu voor 24 uur een rolstoel aanvragen bij de receptie van woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo. Een rolstoelpool is een gemeenschappelijk depot, van waaruit een rolstoel voor tijdelijk gebruik snel beschikbaar is. De rolstoelpool vult het gat voor mensen die niet langdurig of permanent gebruik maken van een rolstoel, maar voor sommige activiteiten wel afhankelijk zijn van een rolstoel.

Geen eigen bijdrage

De pool werkt eenvoudig. Rolstoelen zijn op te halen bij woonzorgcentrum De Bleijke, Beukenlaan 1 in Hengelo. Reserveren van een rolstoel kan via tel. (0575) 49 82 00. Bij het ophalen worden naam en adres genoteerd. De rolstoel mag één dag mee en het gebruik is gratis.

Voor iedereen

De pool bij De Bleijke is bedoeld voor iedere inwoner in Hengelo e.o. die incidenteel gebruik wil maken van een rolstoel. Het is dus niet alleen een aanbod voor bewoners van de woonzorgcentra.

Opening eerste rolstoelpool

Op 29 september opent wethouder Josephine Steffens om 16.30 uur bij De Bleijke de eerste rolstoelpool in de gemeente Bronckhorst. Het is de bedoeling om in samenwerking met zorgaanbieders bij meer zorgcentra in Bronckhorst rolstoelpools te realiseren.


---

Hengelo (Gld), 24 september 2010Ingezonden persbericht