Persuitnodiging - Vitens heropent grootste drinkwaterproductiebedrijf

27/09/2010 06:00

Vitens N.V.

Op woensdag 29 september wordt Vitens' grootste drinkwaterproductiebedrijf Spannenburg in het Friese Tjerkgaast opnieuw geopend. Aanleiding is een forse verbouwing, waarbij een aantal projecten zijn uitgevoerd om de drinkwaterkwaliteit te verbeteren en het productieproces te vergroenen. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft Vitens een aantal evenementen georganiseerd.

29 september - Officiële opening productiebedrijf

Gedeputeerde Sjoerd Galema van Friesland zal het verbouwde productiebedrijf officieel openen. Daarna is er voor genodigden een rondleiding door het productiebedrijf, waarbij stil wordt gestaan bij alle vernieuwingen die zijn doorgevoerd, zoals het realiseren van een installatie om het water te 'ontkleuren', een nieuw filtersysteem en een spoelwaterhergebruikinstallatie. Ook is er aandacht voor recent ontwikkelde techniek om methaangas af te vangen en opnieuw te gebruiken.

Tijdstip: 13:30 - 16:00

30 september - Seminar drinkwatertechnologie

Terwijl Vitens bezig was met de bouw van installaties voor ontkleuring en zuurstofdosering werden, zijn ook de voorbereidingen gestart voor de invoering van vacuümontgassing en de duurzame inzet van af te vangen methaan. Vanwege het omvangrijke, complexe en innovatieve karakter van deze projecten wil Vitens de opgedane technologische kennis en ervaringen delen met vakgenoten. Daarom organiseert Vitens op 30 september op Spannenburg een seminar drinkwatertechnologie.

Tijdstip: 10:30 - 16:00 uur

2 oktober - Open dag Spannenburg

Wie altijd al heeft willen weten hoe Vitens van drinkwater maakt is op zaterdag van harte welkom in Spannenburg. Iedereen kan dan een kijkje komen nemen in het productiebedrijf in Tjerkgaast. Een rondwandeling door de gebouwen voert langs bijvoorbeeld langs filters, onthardingsreactoren, lange leidingen en ontkleuringsketels. Medewerkers van Vitens zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Meer informatie is te vinden op www.vitens.nl.

Tijdstip: 10:00 - 15:30

http://www.vitens.nl