Ingezonden persbericht


Persbericht

Randstad viert 50e verjaardag

DIEMEN, 28 september 2010

Randstad bestaat 29 september 50 jaar. Op deze dag in 1960 is het uitzendbureau Amstelveen van start gegaan dat niet veel later door oprichter Frits Goldschmeding is omgedoopt tot uitzendbureau Randstad. Inmiddels is de organisatie uitgeroeid tot het nummer 2 uitzendbedrijf van de wereld met activiteiten in 44 landen. In al deze landen, waar dagelijks 465.000 mensen door Randstad worden uitgezonden, viert Randstad met haar 27.000 medewerkers komende week haar verjaardag. In Nederland is Randstad marktleider en ook in landen zoals Argentinië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en India bezet Randstad een top 3 positie. In 1960 omvat de wereld van Randstad niet meer dan een oude fiets, twee studentenkamers en vijfhonderd gulden. Oprichter Frits Goldschmeding, heeft echter grootse plannen. Flexibel werk bestaat dan nog nauwelijks. Samen met een studievriend besluit hij een uitzendbureau te beginnen.

Op de oude typemachine van zijn vader tikken ze hun eerste reclamefolder voor Uitzendbureau Amstelveen. Twee dagen later krijgen ze hun eerste opdracht en die weten de twee direct te vervullen. Mevrouw Honhoff wordt als eerste uitzendkracht van Randstad op de fiets naar haar werk gebracht.

Het eerste boekjaar 1960 sluiten de studievrienden af met een bescheiden winst van 9,08 gulden (4,12 euro). Het uitzendbureau is in 50 jaar uitgegroeid tot het op een na grootste uitzendbedrijf van de wereld met een omzet van 12,4 miljard euro in 2009. Het hoofdkantoor van Randstad is gevestigd in Diemen.

Op verschillende manieren wordt stilgestaan bij het jubileummoment. Op 29 september viert Randstad op de vestiging in Amstelveen haar 50e verjaardag in het bijzijn van twee van de langst werkende uitzendkrachten die de organisatie kent. Alle ruim 250 vestigingen staan deze dag in het teken van het jubileum. Met de campagne 'Iedereen heeft iets met Randstad' markeert de organisatie met een commercial en een internetplatform het jubileum. Inmiddels hebben al meer dan 2400 Nederlanders op de actiesite www.randstad.nl/50 een persoonlijke boodschap achtergelaten over hun relatie met Randstad. -----------
Persuitnodiging

Noot voor redacties

Woensdag 29 september 2010 viert Randstad haar 50e verjaardag in Amstelveen. Vijftig jaar geleden begonnen als Uitzendbureau Amstelveen viert Randstad op deze dag op de vestiging in Amstelveen. Aan de Rembrandtweg in Amstelveen zijn media vanaf 10:30 van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Om 11.00 uur reikt algemeen directeur Chris Heutink het jubileumboek 'Werken aan een droom' uit aan de burgemeester van Amstelveen Jan van Zanen. De verjaardag wordt gevierd in het bijzijn van twee van de langst werkende uitzendkrachten van Randstad. Deze twee personen werken allebei langer dan 20 jaar voor Randstad. Aanvang: 10:30 uur
Einde programma: 12.00 uur
Locatie Randstad: Rembrandtweg 161a 1181 GG Amstelveen Aanmelden graag via joost.ruempol@nl.randstad.com