Dura Vermeer met gemeente Zoetermeer

Zoetermeer - 29 september 2010

Dura Vermeer Bouw Leidschendam ondertekent energieconvenant met gemeente Zoetermeer

Bouwcombinatie Oosterheem V.O.F., onder andere bestaande uit Dura Vermeer Bouw Leidschendam, heeft samen met wethouder Emmens van de gemeente Zoetermeer een energieconvenant getekend voor de laatste nog te ontwikkelen wijk in Oosterheem: Waterzicht.

PCS Hybride
Dura Vermeer past bij het realiseren van de woningen in Waterzicht hun PCS Hybride-concept toe. Met dit concept kunnen eenvoudig de gemaakte afspraken, zoals vastgelegd in het energieconvenant, worden nagekomen. Dit betekent onder andere een Energie Prestatie Coëfficiënt van ten hoogste 0,55. De wettelijke eis is momenteel 0,8. Een verbetering van ruim 30% dus. PCS Hybride is een beproefd concept dat eerder is toegepast in de eveneens duurzame wijk De Caaien, Ypenburg te Den Haag. Hier is zelfs een EPC-waarde van 0,4 en een CO2-reductie van 40% gerealiseerd. Hiermee voldoen deze woningen al aan de eis voor het jaar 2015 die is vastgelegd in het Lente-akkoord.

Waterzicht
In Waterzicht worden circa 730 woningen gerealiseerd. Het aanbod bestaat uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, beneden- en bovenwoningen, vrijstaande woningen en appartementen in verschillende prijsklasse en zowel koop als huur. De woningen worden allemaal gebouwd met mooie materialen, opvallende details en warme kleuren. Uniek in Waterzicht is dat alle woningen standaard zijn voorzien van een modern en duurzaam klimaatsysteem. Warmte uit de bodem wordt in de winter gebruikt om de woning te verwarmen en in de zomer om de woning te koelen. Door het gebruik van de bodem als duurzame energiebron stoten de woningen in dit project aanzienlijk minder broeikasgassen (zoals CO2) uit dan gewone nieuwbouwwoningen. Voor het ventileren van de woning wordt een speciaal ventilatiesysteem aangebracht. Hiermee wordt de woning geventileerd in de ruimten waar het nodig is.

Begin 2011 wordt gestart met het bouwrijp maken van Waterzicht. De verkoop en verhuur van de woningen start naar verwachting ook in 2011.

Bouwcombinatie Oosterheem V.O.F.
Naast Dura Vermeer Bouw Leidschendam maken ook Bouwfonds Ontwikkeling B.V., Eurowoningen Grondbedrijf B.V., ASR Vastgoed Ontwikkeling B.V., Beagle Vastgoed VI B.V., Era Countour B.V. en BAM Woningbouw B.V. deel uit van Oosterheem VOF.

Kijk voor meer informatie op www.oosterheem.nl