Persbericht

Gemeente Best kiest CODA-Financials
~ Financiële administratie wordt efficiënter uitgevoerd met financieel informatiesysteem van UNIT4 ~

Sliedrecht, 29 september 2010 - De gemeente Best gaat gebruik maken van CODA-Financials voor de financiële administratie. Met het financiële informatiesysteem bespaart de gemeente tijd en geld. Daarnaast kan CODA-Financials efficiënt worden gekoppeld aan andere applicaties.

Deze oplossing voor efficiënt werken wordt binnen de gemeente gebruikt voor onder meer financiële rapportages, het verwerken van inkomende en uitgaande facturen, het bijhouden van het grootboek en het BTW-compensatiefonds. Binnen de gemeente gaan vijftien medewerkers van de afdeling Financieel Beleid en Financieel Beheer intensief gebruik maken van het systeem. Daarnaast gaan vele budgetverantwoordelijken in de organisatie CODA-Financials gebruiken als informatiebron.

De keuze voor CODA werd met name ingegeven door de mogelijkheden van het financiële systeem om met andere applicaties binnen de gemeente samen te werken, waaronder de rapportage- en datawarehousetool. Ook de flexibiliteit van de software was doorslaggevend.

Arthur van de Ven, Afdelingsmanager Administratie bij de gemeente Best: "CODA-Financials heeft een efficiënte koppeling met andere applicaties. Het digitaal verwerken van inkomende facturen levert daarnaast een grote tijdwinst op. Wat ook een groot voordeel is van CODA, is de flexibiliteit: we kunnen het systeem zo flexibel inrichten, dat we voor het invoeren van wijzigingen zo min mogelijk afhankelijk zijn van de leverancier."

Alex Rossen, Algemeen Directeur bij UNIT4 Business Software: "Lokale overheden hebben steeds meer behoefte aan financiële informatiesystemen die zowel efficiënt als gebruiksvriendelijk zijn. Onze oplossing kan de gemeente Best niet alleen helpen om de verschillende financiële applicaties te integreren, maar zal ook een hoop tijd en geld besparen door de invoering van digitaal factureren."

De medewerkers van de afdeling volgen eerst een producttraining, waarna het pakket geïmplementeerd en in gebruik zal worden genomen. Daarna zullen de digitale facturen worden ingevoerd: de ruim 11.000 inkomende facturen die de gemeente elk jaar ontvangt, worden digitaal ingevoerd en verwerkt in het systeem.