Socialistische Partij

Jules Iding lijsttrekker SP

29-09-2010 *
Afgelopen dinsdagavond heeft de ledenvergadering van de SP unaniem Jules Iding gekozen als lijsttrekker de komende gemeenteraadsverkiezingen van 24 november.

Jules Iding wordt in de bloemen gezet na zijn verkiezing tot lijsttrekker van de SP.

Jules Iding heeft ruime ervaring in de osse gemeentepolitiek. Hij is ruim 11 jaar wethouder.

Nummer twee op de lijst is de huidige fractievoorzitter Paul Peters, en Lilian Marijnissen staat op de derde plaats. De SP heeft het maximale aantal van 50 kandidaten verspreid over Oss en de dorpen.

Bij de eerste 15 kandidaten staan 7 nieuwkomers. De eerste nieuwkomer is Mahmut Erciyas en staat op plaats 7. De jongste kandidaat is de 18 jarige Bas van der Voort (plaats 14) en de oudste kandidaat is de 78 jarige Jan van Drie.

Lijstduwer is Chris Ermers, nu nog SP wethouder. Chris heeft aangegeven na acht jaar wethouderschap te willen stoppen.

De zittende raadsleden Carla Steenman, Marleen Claassen en Wim van Dorst hebben aangegeven dat zij een stapje terug willen doen en staan daarom op een onverkiesbare plaats.

Klik hier voor de lijst

Op de ledenvergadering werd tevens het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst met algemene stemmen aangenomen.

U zult de komende tijd op onze website veel lezen over de verkiezingen,onze belangrijkste punten voor de gemeente Oss en onze kandidaten.

De SP, nu 11 zetels en de grootste partij in Oss, gaat voor 15 zetels. We zouden graag het bestuur van de stad voort willen zetten. Sinds de SP in het college zit, gaat het goed met Oss. Op sociaal gebied een stabiele factor, met lasten ver onder het landelijk gemiddelde. Met veel nieuwbouw ,een uitstekend verenigingsleven en vele culturele en sportieve activiteiten. Met goede fietspaden en wegen en een stabiel en duidelijk bestuur.

Niet alleen Oss maar ook de dorpen hebben hier hun voordeel mee gedaan. De SP wil dit graag voor alle mensen in de gemeente Oss voortzetten.