Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelveen, 28 september 2010

Ouders bieden het hoofd aan steeds duurder wordende kinderopvang

In de nieuwe plannen van het kabinet nemen de kosten van kinderopvang voor werkende ouders nog meer toe. Ouders in Nederland hebben zelf het initiatief genomen en een website www.oudermatch.nl gelanceerd waar ouders uit de buurt voor elkaar de kinderopvang en oppas kunnen regelen. Dit biedt een oplossing voor de lange wachttijden en de steeds maar weer toenemende kosten. Er hebben zich in korte tijd al duizenden ouders door heel Nederland geregistreerd op Oudermatch.nl.

Enkele reacties van ouders: Daphne: "Via Oudermatch ben ik al een paar medeouders bij mij in de buurt tegen gekomen" en Bianca: "ik ben blij verrast dat er nu al een aantal matches in mijn directe omgeving zijn" Anja: "Binnen 1 dag vonden wij een match. Nota bene een oude bekende! Wat een geweldig simpel en doeltreffend idee is dit!"

Wat biedt Oudermatch.nl?

Oudermatch.nl is een website waarop ouders uit de buurt elkaar kunnen vinden om de kinderopvang of oppas met elkaar te regelen. Dat kan bijvoorbeeld door een betaalde kracht te delen, af en toe voor elkaar op te passen of door bijvoorbeeld de buitenschoolse opvang voor elkaar in te vullen. Door middel van een plattegrond kunnen ouders zien welke andere ouders zich in hun buurt hebben aangemeld. Daarnaast kunnen ouders via Oudermatch ook direct met oppassers en gastouders in contact komen.

Achtergrond informatie

Oudermatch is opgericht door Jules van Bruggen naar aanleiding van zijn eigen ervaringen bij de zoektocht naar een kinderopvang voor zijn zoontje. "Wij werden geconfronteerd met ellenlange wachtlijsten tot wel 2 jaar bij kinderdagverblijven. Het probleem bleek zo structureel dat het ons verbaasde waarom er geen platform bestond waar ouders elkaar konden helpen bij het opvangen van elkaars kinderen. Met het steeds duurder worden van kinderopvang lijkt onze website steeds beter aan te slaan bij ouders die op zoek zijn naar een alternatief."