Gemeente Lingewaard


Veel animo voor de Breng direct RijnWaalsprinter

De Breng direct RijnWaalsprinter is de nieuwste lijn in het netwerk van Hoogwaardig Openbaar Vervoer buslijnen. Het is een snelle busverbinding tussen Arnhem, Huissen, Bemmel en Nijmegen. Tot 15 oktober kunnen reizigers een kaart aanvragen waarmee ze vijf keer gratis retour kunnen reizen. Inmiddels hebben ruim 5000 mensen deze kaart aangevraagd.

Op werkdagen en op zaterdag rijdt de RijnWaalsprinter vier keer per uur.s Avonds en op zondag rijdt deze bus twee keer per uur tot 1.00 uur s nachts. De reistijden van de RijnWaalsprinter zijn afgestemd op de reistijden van andere vervoersmiddelen zoals de treinen vanaf Arnhem CS en Nijmegen CS.

De belangrijkste doelgroep voor de RijnWaalsprinter zijn de inwoners van Bemmel en Huissen die werken in Nijmegen en Arnhem. Ook voor scholieren en het winkelend publiek is de RijnWaalsprinter een uitkomst. De RijnWaalsprinter doet de stadscentra, de centrale stations en belangrijke werkgelegenheidsgebieden van Arnhem en Nijmegen aan en zorgt voor een frequente busverbinding van P+R Waalsprinter met Nijmegen CS.

Gratis 5-retourenkaart
Als kennismakingsactie kunnen reizigers een gratis 5-retourenkaart voor de RijnWaalsprinter aanvragen. Ook maken ze kans op een reis naar Parijs. De actieperiode voor deze kaart duurt tot 15 oktober. Inmiddels hebben ruim 5000 reizigers deze kaart aangevraagd. De kaart is alleen geldig voor reizen met de bus en niet voor gratis parkeren op P+R Waalsprinter. Na aanvraag moeten reizigers binnen een week de eerste retourrit maken.

Aanleg vrije busbanen
Voor de RijnWaalsprinter is een vrijliggende busbaan langs de Ir. Molsweg in Huissen aangelegd. Ook is bij wijze van proef een vrijliggende busbaan op de John Frostbrug gerealiseerd. In Nijmegen rijdt de RijnWaalsprinter ook grotendeels over vrije busbanen. Bij alle haltes van de lijn komen digitale displays. Voor de RijnWaalsprinter zijn er met name in de gemeente Lingewaard veel nieuwe bushokjes en fietsenstallingen geplaatst.

Zie voor meer informatie www.breng.nl.