Gemeente Eemsmond


Gemeente Eemsmond zet snelheidsdisplays in voor verhogen verkeersveiligheid
maandag 27 september 2010

Verkeerswethouder Harald Bouman geeft woensdag 29 september om 16.00 uur het startsein voor de ingebruikname van twee snelheidsdisplays aan de Langestraat in Kantens. De displays zijn twee weken te zien aan de Langestraat en gaan dan naar een andere locatie in de gemeente Eemsmond. De displays geven de gereden snelheid weer. Groen licht betekent: de juiste snelheid. Een rood licht geeft aan dat de automobilist te hard rijdt. De displays worden vanaf begin volgend jaar jaarlijks op ongeveer tien verschillende plekken in de gemeente opgehangen.

Bij de eerste ingebruikname van de displays zijn afgevaardigden van Dorpsbelangen Kantens en Veilig Verkeer Nederland uitgenodigd. Er is voor de Langestraat gekozen omdat dit een van de locaties is waar de infrastructuur zich wat moeilijker leent voor andere snelheidsvertragende maatregelen zoals wegversmallingen. De displays worden vooral op dit soort locaties ingezet.

Uit onderzoek blijkt dat snelheidsdisplays ervoor zorgen dat de gemiddelde snelheid lager wordt. De borden maken automobilisten bewust van hun rijgedrag.

Verkeersveiligheid
De gemeente Eemsmond vindt verkeersveiligheid heel belangrijk. Daarom stimuleert de gemeente initiatieven die de verkeersveiligheid vergroten. Bij de start van de scholen vorige maand, heeft de gemeente op verschillende plekken in de buurt van scholen spandoeken opgehangen met de tekst wij gaan weer naar school. Dit is een van de bekendste acties van Veilig Verkeer Nederland.