Ingezonden persbericht


Houten, 29 september 2010

PERSBERICHT - Onder embargo tot woensdag 29 september 23 uur! -

Platina DVD voor DE GELUKKIGE HUISVROUW

Regisseuse Antoinette Beumer zal vanavond, woensdag 29 september, een Platina DVD overhandigd krijgen voor 100.000 verkochte exemplaren van de DVD De Gelukkige Huisvrouw. De award zal op het Nederlands Film Festival worden overhandigd door hoofdrolspeelster Carice van Houten tijdens de talkshow van Claudia de Breij, op de Neude in Utrecht.

Vanaf woensdag 29 september is de verfilming van de bestseller van Heleen van Royen verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Direct bij de uitlevering zijn er al 100.000 exemplaren verkocht. Daarmee zet DE GELUKKIGE HUISVROUW het succes dat de film al eerder in de bioscoop beleefde moeiteloos door. De film behaalde in de bioscopen de status van Gouden film (100.000 bioscoopbezoekers) en de status van platina film (400.000 bioscoopbezoekers) en eindigde uiteindelijk ruim boven de 500.000 bezoekers. Deze indrukwekkende cijfers maken DE GELUKKIGE HUISVROUW de meest succesvolle Nederlandse film van het lopende jaar.

In de film DE GELUKKIGE HUISVROUW, naar het bekende boek van Heleen van Royen, schiet de stralende jonge vrouw Lea (Carice van Houten), door de bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr., in een angstaanjagende psychose. Het gevecht dat volgt, tussen haar 'mede-gekken' in de inrichting, haar moeder, haar man Harry (Waldemar Torenstra) en het verleden, maakt DE GELUKKIGE HUISVROUW tot een ontroerend, aangrijpend maar vooral ook geestige film over de universele thema's van het leven.

De film is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. De DVD en Blu-ray worden uitgebracht door Video/Film Express.

# einde persbericht #

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht