Ingezonden persbericht


Aantal bouwvergunning aanvragen in Nederland relatief gelijk!

Als u bouwwerkzaamheden wilt gaan uitvoeren, heeft u in principe een bouwvergunning nodig. Dit geldt niet voor kleine, onopvallende bouwwerken maar wel voor de ingrijpende verbouwingen De klussen website biedplaats.nl heeft een onderzoek gedaan naar het aantal verleende bouwvergunningen in Nederland. Uit cijfers blijkt dat er in 2009 bijna evenveel bouwvergunning aanvragen waren als in 2010.

In eerste 9 maanden van 2009 zijn er totaal 11.093 bouwvergunning aanvragen geweest tegenover 10.836 aanvragen in de eerste 9 maanden van 2010. Gezien de slechte woningmarkt is dit een zeer opvallend gegeven. Als er minder woningen worden verkocht worden er toch ook minder bouwvergunningen afgegeven? Dat dit niet altijd waar is bewijzen ze bij biedplaats.nl. ?Wij zien duidelijk dat men nu eerder geneigd is om te gaan klussen/verbouwen in de eigen woning i.p.v. de woning te koop te zetten? aldus biedplaats. Dat verklaard waarom het aantal aanvragen voor bouwvergunningen relatief gelijk is gebleven. Vanaf 01 oktober 2010 t/m 1 juli 2011 worden er meer bouwvergunning aanvragen verwacht i.v.m. de tijdelijke verlaging van het BTW tarief van 19% naar slechts 6%.

De top 5 redenen waarvoor men een bouwvergunning aanvraagt is als volgt opgebouwd;


1. Uitbreiden/verbouw/renovatie/veranderen woning
2. Bouw garage

3. Plaatsen dakopbouw

4. Uitbouw

5. Verdiepingen verbouwen

Bouwvergunning wordt omgevingsvergunning
Op 1 oktober 2010 worden een groot aantal vergunningen om te mogen bouwen gebundeld in 1 vergunning: de omgevingsvergunning. Dit geldt ook voor de bouwvergunning. U kunt de omgevingsvergunning vanaf 1 oktober 2010 aanvragen via de website van uw gemeente of via omgevingsloket.nl.


---

Over Biedplaats.nl

Het doel van www.biedplaats.nl is om de consument betrouwbare, onafhankelijke, transparante offertes te verschaffen voor hun klussen. Op de website kan men 100% gratis hun klus plaatsen waarna vakmannen uit hun regio op de klussen kunnen bieden. Maandelijks worden er ruim 1.400 nieuwe opdrachten geplaatst.

Biedplaats.nl is uitgegroeid tot een toonaangevende website voor zowel particulieren als vakman.


Noot voor redacties


---Ingezonden persbericht