Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 29 september 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 29 september t/m zondag 10 oktober 2010

Woensdag 29 september
10.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de Landelijke bijeenkomst Microfinanciering, georganiseerd door de Stichting Microfinanciering en Ondernemerschap Nederland. Locatie: Mediaplaza, Jaarbeursplein te Utrecht.

14.30 uur
Wethouder Barendregt ontvangt uit handen van gedeputeerde Raven het boek 'Wegh der Weegen', over de historische ontwikkeling van de Amersfoortseweg, geschreven door Jaap-Evert Abrahamse. Locatie: Oranjerie Landgoed Vollenhoven, Utrechtseweg 59, de Bilt.

Donderdag 30 september
14.15 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de conferentie Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en gaat in gesprek met drie vertegenwoordigers van uiteenlopende organisaties die zich in Amersfoort inzetten voor de Wmo. Locatie: stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.45 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de officiële afsluiting van het project Ecologische Verbindingszone Valleikanaal fase 2 en de onthulling van een picknickbank met illustratief tafelblad. Locatie: De Bergkerk, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius opent samen met Joost Ravoo, regiodirecteur Randstad Noord, het NS Try Out Festival. Gedurende drie dagen worden er in en om het station Amersfoort diverse voorstellingen en optredens gehouden. Wethouder Barendregt is hierbij aanwezig. Locatie: het Masterclass paviljoen aan de zuidzijde van het station te Amersfoort.

Vrijdag 1 oktober
11.15 uur
Wethouder Barendregt spreekt een welkomstwoord uit bij het Amersfoorts programma tijdens het congres Arbeitskreis fur Hausforschung. Locatie: Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE), Smallepad 5 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Boeve neemt tijdens de conferentie 'Wijs werken met de Wmo' het boek 'Schakels in de Buurt' in ontvangst. Locatie: Hogeschool van Utrecht, faculteit Maatschappij & Recht, Heidelberglaan 7 te Utrecht.

14.30 uur
Wethouders Barendregt en Boeve zijn aanwezig bij het afscheid van de directeur Stadherstel de heer Fons de Backer, met het thema 'de passies van Fons de Backer'. Locatie: Stad van Cahen, Muurhuizen 104, Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Boeve spreekt en verricht de opening van het Vadercentrum Amersfoort. Locatie: Vadercentrum, Van Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Barendregt lanceert de website Amersfoort.CultuurBewust.nl, waarmee Amersfoortse jongeren worden uitgedaagd hun mening te geven over kunst en cultuur. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 1 te Amersfoort.

Zaterdag 2 oktober
11.00 uur
Wethouder Stoelinga is aanwezig bij de wijkinformatiemarkt in de Nieuwe Kerk aan de Daltonstraat. Locatie: Daltonstraat te Amersfoort.

15.50 uur
Burgemeester Bolsius ontvangt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin, de heer Robbertsen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima opent het eerste jeugdoperahuis van Europa, de Veerensmederij in Amersfoort. Wethouder Barendregt spreekt namens de gemeente. Na de opening wordt de familievoorstelling 'De Keizer is Knetter' gespeeld. Wethouder Buijtelaar en wethouder Stoelinga wonen de opening en de voorstelling ook bij. Locatie: Holland Opera, De Veerensmederij, Soesterweg 244 te Amersfoort.

Zondag 3 oktober
13.00 uur
Wethouder Stoelinga verricht de opening van de Sport-, Spel- en Ontmoetingsplek (SSO) aan de Verdistraat. Locatie: speelveld aan de Verdistraat te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Barendregt spreekt tijdens de boekpresentatie en opening van de expositie ' Als was' van de Amersfoortse stadsdichter Arjen van der Linden. Locatie: Amersfoort Art Galerie, Julianaplein 66 te Amersfoort.

Maandag 4 oktober
17.30 uur
Wethouder Stoelinga is aanwezig bij de officiële opening van de kinderopvang ASC Nieuwland. Locatie: ASC Nieuwland, Laan van Duurzaamheid 10 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Barendregt bezoekt het Architectuurcafé met als onderwerp 'Opdracht versus Opgave'. Locatie: Kunsthal KAdE, Smallepad 3 te Amersfoort.

20.15 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de première van Moviestars, een bijzonder theaterconcert. Locatie: Theater De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Dinsdag 5 oktober
16.30 uur
Wethouder Boeve verricht de opening van het World Trade Center, locatie Amersfoort. Locatie: Kamer van Koophandel, Printerweg 6 te Amersfoort.

Woensdag 6 oktober
12.15 uur
Wethouder Stoelinga spreekt bij de afsluiting van de Scholentocht in de wijk Randenbroek-Schuilenburg. Locatie: hoofdgebouw Caeciliaschool, Rossinistraat 1 te Amersfoort.

Donderdag 7 oktober
15.00 uur
Wethouder Stoelinga spreekt het openingswoord en leidt de discussie bij de introductie van het regionale verzuimprotocol van het Voortgezet Onderwijs. Locatie: Hooglandseweg Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Stoelinga neemt deel aan de discussie van het VAB (Vereniging Amersfoortse Bedrijven) over de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Locatie: HU Amersfoort, Eemplein te Amersfoort.

Vrijdag 8 oktober
13.00 uur
Wethouder Van 't Erve overhandigt de eerste activiteitenboekjes van "De Hooglandse Maatjes". Locatie: De Neng, Engweg 7 te Hoogland.

Zaterdag 9 oktober
08.15 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de kickoff van de jaarlijkse A Sister's Hope, een landelijke fondsenwerfactie. Naar verwachting zullen 500 deelnemers lopen ten behoeve van borstkankeronderzoek. Locatie: Stichting One Planet, Stationsplein 16 te Amersfoort.

10.00 uur
Wethouder Stoelinga is aanwezig bij het bewonersinitiatief buurtbudget Groen de Wattstraat. Locatie: Wattstraat te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de opening van het kindercircus Bongo. Locatie: Wijkcentrum Het Middelpunt, Spinetpad 2 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,