Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VANAF WINTER 2011 NAAR DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

BELEEF 1000 EN 1 NACHT MET MSC CRUISES

Hoofddorp, 29 september 2010 - Abu Dhabi, Al Fajairah, Dubai, Muscat en Bahrein - dat zijn de bestemmingen in het Midden-Oosten die de MSC Lirica vanaf volgende winter aandoet. Hierbij worden de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als nieuwe bestemming aan het ruime aanbod van de rederij toegevoegd. Het elegante schip voert vanuit haar nieuwe thuishaven Abu Dhabi in het winterseizoen 2011-2012 maar liefst negentien achtdaagse cruises uit. Op het programma staan Muscat in het sultanaat Oman, emiraat Al Fujairah, het eilandenkoninkrijk Bahrein en overnachtingen in emiraten Abu Dhabi en Dubai. Vanuit Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar zowel Abu Dhabi als Dubai. Nederlandse passagiers kunnen hun cruise starten vanuit beide steden.

Veelzijdig

De nieuwe winterroute van MSC Cruises laat het Midden-Oosten in al haar veelzijdigheid zien. Als start, in kosmopolitische metropool Abu Dhabi, wordt een bezoek aan de indrukwekkende Sheikh Zayed moskee, moeiteloos afgewisseld met luxueus winkelen. Eerste stop Dubai is ultramodern en bekend om haar extremen: hier kun je traditioneel of juist trendy dineren, met een 4WD de Arabische woestijn in of juist skiën in het indoor snowcenter. En dan Bahrein, waar je parels, prehistorische tombes en traditioneel aardewerk, maar ook een hypermodern motorracecircuit vindt. Al Fujairah is een juweel van historie en natuur met een 17e eeuws fort, oase Al Bithna en adembenemende stranden. In Muscat tenslotte zorgt een bezoek aan de forten, de souk en de Sultan Qaboos moskee voor het gevoel terug in de tijd te reizen.

Winter cruiseseizoen

De cruises naar de wereld van Duizend-en-een-nacht vertrekken elke zondag vanaf 30 oktober 2011 tot en met 4 maart 2012. Het is tevens mogelijk op vrijdag - van 28 oktober tot en met 9 maart - in Dubai op te stappen. MSC Lirica vertrekt op 14 oktober vanaf het Italiaanse Genua voor haar 17daagse maiden cruise naar Abu Dhabi. Tijdens deze reis worden Napels, het Egyptische Port Said, het Suez Canal, Aqaba in Jordanië, Salalah en Muscat in Oman en Dubai en Abu Bhabi in de VAE aangedaan. Vijf maanden later, na afsluiting van haar cruiseseizoen in het Midden-Oosten, vaart MSC Lirica terug naar Genua.

Luxueus bijkomen

Het luxueuze MSC Lirica heeft ruimte beschikbaar voor in totaal 2.069 gasten in de 780 elegant ingerichte luxehutten. De faciliteiten aan boord zijn uitgebreid, met winkels, een casino een kaartkamer en het Broadway theater met 713 plaatsen. Gasten kunnen kiezen uit vier verschillende restaurants met een Italiaanse of internationale keuken. Verder zijn er twee bars, de Lord Nelson Pub en The Beverly Hills bar, en een discotheek: de Blue Club Discotheque. En tussen alle bedrijvigheid is rust en stilte nooit ver weg, het uitzicht vanaf het dek zorgt voor een heerlijk gevoel van bijkomen.

Over MSC Cruises
MSC Cruises - www.msccruises.nl - heeft de modernste vloot ter wereld, bestaande uit elf schepen, waaronder de grootste schepen ooit gebouwd door een Europese rederij: MSC Splendida en MSC Fantasia. Verder bestaat de vloot uit MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC Armonia, MSC Lirica, MSC Melody en MSC Magnifica. MSC Cruises vaart het gehele jaar over de Middellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Amerika, de Indische Oceaan en Zuid- en West-Afrika. MSC Cruises is de enige rederij ter wereld in het bezit van de Six Golden Pearls-award, uitgereikt door Bureau Veritas voor het hoge niveau van management en milieubescherming. Ook is de rederij in het bezit van de ISO9001 en ISO22000 certificering voor de voedselkwaliteit en -veiligheid, zowel aan wal als aan boord. MSC Cruises is onlangs een samenwerking gestart met UNICEF om arme kinderen in Brazilië een goede opleiding te gegeven.Ingezonden persbericht