Persbericht

CIBER implementeert nieuwe versie Oracle Business Intelligence bij Centraal Boekhuis ~ ICT-dienstverlener ondersteunt implementatie OBIEE 11g op dag van de officiële lancering ~

Eindhoven, 29 september 2010 - CIBER Nederland heeft de nieuwe versie van de Oracle Business Intelligence Enterprise Edition (OBIEE) geïmplementeerd bij Centraal Boekhuis. De distributeur van boeken is daarmee de eerste in Nederland die gebruik kan maken van de nieuwe versie van het business intelligence platform: OBIEE 11g wordt vandaag pas gelanceerd.

Centraal Boekhuis is een logistieke dienstverlener die is gespecialiseerd in de distributie en het vervoer van boeken. Het bedrijf is daarmee de schakel tussen uitgevers en verschillende detailhandelaren in Nederland en Vlaanderen. Centraal Boekhuis maakt al langer gebruik van OBI om de logistieke en distributieprocessen goed te kunnen besturen.

Oracle lanceert de nieuwe versie van OBIEE vandaag officieel in Nederland. Tegelijkertijd migreert CIBER het business intelligence platform bij Centraal Boekhuis naar de nieuwe versie, OBIEE 11g. Met deze migratie kan de distributeur van boeken de informatievoorziening nog verder optimaliseren, gebruik makend van de nieuwe mogelijkheden van OBI.

René Kuipers, Service Line Manager Business Intelligence bij CIBER: "OBIEE 11g is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de vorige versie. Dit geïntegreerde business intelligence platform biedt een sterk verbeterde toegang tot de verschillende componenten binnen OBIEE. De integratie maakt het volgen, interpreteren van informatie en hierop actie ondernemen stukken eenvoudiger."

"Deze versie van OBIEE is een enorme stap voorwaarts voor Centraal Boekhuis", zegt Emiel van Bockel, Manager Information Services van Centraal Boekhuis. "Bovendien heb ik de samenwerking met CIBER en Oracle als zeer prettig en professioneel ervaren.

CIBER Nederland heeft als Oracle Platinum partner al jarenlang expertise op het vlak van Oracle BI. "Daarom is het ook van grote waarde dat wij deze expertise hebben kunnen inzetten om de launching customer Centraal Boekhuis te ondersteunen", aldus René Kuipers.