Ingezonden persbericht


Persbericht

'De oerknal van het nieuwe, plaatsonafhankelijke werken'

Qwise lanceert Nebula Worqspace: werkplek op maat uit de cloud

Amsterdam, 29 september 2010 - Qwise, specialist op het gebied van centralisatie en virtualisatie, lanceert vandaag een nieuwe IT-ster: Qwise Nebula Worqspace, de geïntegreerde werkplekvorm volledig uit de cloud. Werkgevers hoeven niet langer te investeren in een geavanceerde IT-omgeving die is ingericht voor de individuele werknemer. Zij kunnen nu medewerkers vanaf elke plek, op elk moment en met elk device toegang bieden tot de benodigde applicaties en data, uit de cloud. Qwise Nebula is de oerknal van het nieuwe, plaatsonafhankelijke werken.

Er zijn momenteel al verschillende afzonderlijke applicaties in de cloud beschikbaar, maar Qwise is met Nebula de eerste IT-dienstverlener die deze geïntegreerd en op maat aanbiedt. Nebula verbindt alle voordelen van cloud computing - lagere investering, altijd toegang, afrekenen per gebruik - met de betrouwbaarheid en het hoge serviceniveau van een bekende en toonaangevende IT-aanbieder. Qwise verzorgt voor een aantal grote organisaties al vergelijkbare cloud-oplossingen.

Voor klanten van Nebula betekent het dat zij zonder investeringen in hard- en software elke medewerker de juiste applicaties kunnen aanbieden. De organisatie rekent af per gebruik en gebruiker. De kosten worden hierdoor voorspelbaar en kunnen omlaag, omdat geprofiteerd wordt van de schaalgrootte van het Nebula platform. Belangrijk voordeel is tevens de eenvoudige schaalbaarheid: het aantal gebruikers kan probleemloos fluctueren.

Werkplek van de toekomst
Cloud computing is als een raket in opkomst. Veel organisaties wachten nog met de overstap, omdat tot nu toe verschillende applicaties bij verschillende aanbieders moesten worden afgenomen. Bovendien is vaak nog in nevelen gehuld hoe de beveiliging geregeld is. Directeur Abram Schermer van Qwise noemt Nebula de werkplekvorm van de toekomst. "De argumenten ten nadele van cloud computing weerleggen we met Nebula overtuigend. Qwise garandeert een continue uptime en beschikbaarheid én optimale beveiliging van gegevens en applicaties; dat zijn voorwaarden die organisaties stellen voordat ze tot cloud computing overgaan voor hun bedrijfskritische applicaties. Met de integratie en ondersteuning die we bieden, halen we de IT-zorgen bij onze klanten volledig weg. De enige cliëntvoorwaarde is dat er een internetverbinding is. Zelfs werken via een 3G-verbinding is mogelijk, met mobiele telefoon of iPad. Qwise Nebula is altijd maatwerk, geen one size fits all. Voor elke organisatie hebben we een oplossing op maat. Met Nebula bieden we alle voordelen van cloud computing, zonder de negatieve kanten. Organisaties zijn dankzij Qwise Nebula Worqspace klaar voor een stralende toekomst."

Kijk voor meer informatie op www.qwisenebula.nl.

Over Qwise
Qwise, onderdeel van de Vision IT Group, is een gespecialiseerde system integrator op het gebied van virtualisatie en centralisatie. Qwise zorgt ervoor dat bedrijfsapplicaties en -informatie altijd en overal beschikbaar zijn. Hiervoor heeft het bedrijf 100 hoog opgeleide en ervaren experts in dienst die zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, HP, Microsoft, NetApp, RES Software en VMware. Qwise zet haar kennis in door middel van consultancy, implementatie, outsourcing en detachering. Qwise is één van de meest toonaangevende Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux en tevens Microsoft Certified Partner for Learning Solutions en RES Authorized Learning Center. Qwise is gevestigd in Amsterdam.