Ingezonden persbericht


Betaalbaar en no-nonsense: de Toshiba Satellite C660 en Satellite Pro C660

Toshiba's vernieuwt 15,6-inch laptopreeks


Specificaties Satellite C660


* CPU: Intel(TM) Core(TM) i3, Intel(TM) Pentium, Intel(TM) Celeron, AMD(TM) Athlon(TM) II Duaal Core, AMD(TM) V series


* Besturingssysteem: Microsoft(TM) Windows 7 Home Premium (64-bit) op de Satellite C660 Microsoft(TM) Windows 7 Professional op de Satellite Pro C660


* Geheugen: tot 8GB DDR3 (1066 MHz)


* Opslag: 2,5' HDD (5,400 rpm) tot 640 GB


* Display: 15,6-inch TruBrite(TM) LED HD display (16:9), 1,366 x 768 pixels, 200 cd/m2. De Satellite Pro C660 is ook verkrijgbaar met een niet-reflecterend display


* GPU: nieuwste geïntegreerde grafische kaarten


* 2 x USB 2.0, Multi-Card Reader, Fast Ethernet


* WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1 + EDR


* 10-toets numeriek toetsenbord, Touch Pad met Multi-Touch Control


* Gewicht: vanaf 2,54 kg


* Afmetingen: 380,5 mm x 254 mm x 28,0 mm (voorzijde) / 35.6 mm (achterzijde)


* DVD-Super Multi drive (Double Layer)


* Toshiba Media Controller, Toshiba LifeSpace


* VGA Web Camera met Face Recognition, microfoon

Breda, 29 september 2010 ­ Toshiba IInformation Systems Benelux introduceert de Satellite C660. Deze nieuwe laptop is bij uitstek geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare computer met voldoende prestatievermogen voor hun alledaagse taken, zoals e-mailen, webbrowsen, kantoortoepassingen en eenvoudig multimedia-entertainment. Daarnaast heeft Toshiba ook de nieuwe Satellite C660 Pro onthuld, voor zakelijke gebruikers.

Ruime opslagcapaciteit

De 15,6-inch Satellite C660 heeft een zwarte buitenkant die ongevoelig is voor vingerafdrukken of krassen. De deksel van het LCD-scherm is uitgevoerd in grijs metallic. De laptop biedt alles dat gebruikers dagelijks nodig hebben, met een keuze uit krachtige Intel- of AMD-processors, de nieuwste geïntegreerde grafische kaarten en tot 8GB geheugen. Ruim voldoende voor soepele multitasking. De laptop wordt geleverd met een harde schijf van maximaal 640 GB, voor alle documenten, foto's, muziek en video's die creëren en verzamelen. Het geïntegreerde numerieke toetsenbord en Touch Pad met Multi-Touch Control zorgen voor optimaal gebruiksgemak.

Flexibiliteit bij communicatie en het delen van content

De Satellite C660 heeft verschillende aansluitingen, waaronder twee USB 2.0-poorten, WiFi, Bluetooth (optioneel), Fast Ethernet LAN en een Multi-Card Reader voor geheugenkaarten. Twee geïntegreerde speakers zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit en met de ingebouwde webcam met microfoon is het gemakkelijk om een videochat te houden.

Direct klaar voor gebruik

Gebruikers kunnen meteen aan de slag dankzij voorgeïnstalleerde software, waaronder Microsoft Office Starter 2010 en Nero 9 Essentials om bestanden op CD of DVD te branden. De Satellite C660 wordt ook geleverd met exclusieve Toshiba-software, zoals Toshiba Media Controller om gemakkelijk content van de laptop te streamen naar DLNA-compatibele apparaten. De grafische interface van Toshiba LifeSpace helpt gebruikers bij het organiseren en indelen van hun dagelijkse activiteiten en projecten.

Satellite Pro C660: de professionele laptop voor een betaalbare prijs

De Satellite Pro C660 is met name gericht op zakelijke professionals. Naast vrijwel dezelfde kenmerken als de consumentenmodellen, wordt de Satellite Pro C660 geleverd met een niet-reflecterend 15,6-inch display en Windows 7 Professional.

Zowel de Satellite C660 als de Satellite Pro C660 zijn vanaf november 2010 verkrijgbaar. De adviesprijzen zijn ¤4499,- inclusief BTW voor de Satellite C660 en ¤653,- exxclusief BTW voor de Satellite Pro C660.

N.B. Alle in dit persbericht vermelde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen dus geen rechten ontleend worden.

PERSARCHIEF

FOTO'S C660

PRESS LOUNGE

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 740 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 68 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.


Noot voor redacties