Start Kindertheaterwerkplaats


PodiumBloos

BREDA, 20100831 -- In het nieuwe seizoen start PodiumBloos in samenwerking met Theatergroep NOKI een theaterwerkplaats voor kinderen om zich te ontwikkelen tot heuse theatermakers. Naast het faciliteren van theatervoorstellingen wil PodiumBloos namelijk ook het máken van theater stimuleren. Hoe jonger hoe beter. Kinderen gaan in de werkplaats aan de slag als spelers, regisseurs, organisatoren, schrijvers en vormgevers. Kortom: de kinderen zijn geheel de baas over hun eigen voorstelling!

Het realiseren van een theaterwerkplaats sluit aan bij streven van PodiumBloos om voor verschillende leeftijden het productieklimaat in de stad te verbeteren. Op theatergebied ontbreekt het al langere tijd in Breda aan zelf producerende groepen voor kinderen. Eerder gingen jongeren (12-20 jaar) hen al voor met hun jaarlijkse Festival 39° bij PodiumBloos.

De kindertheaterwerkplaats is de logische voortzetting van het project CTRL-F dat vorig seizoen plaatsvond in PodiumBloos in samenwerking met NOKI. De theaterwerkplaats zal dan ook onder dezelfde titel doorgaan. Naast een basisgroep, waarin kinderen de basistechnieken van theatermaken krijgen aangeleerd, komt er een productiegroep waarin kinderen op een hoger niveau aan een voorstelling werken. Van deze Bredase kindertheatergroep kunnen kinderen meerdere jaren deel uitmaken.

Theatergroep NOKI wordt gevormd door Kim Geerts en Naomi Vermeulen. NOKI gelooft dat met eenvoudige middelen iedereen geweldige verhalen kan vertellen die vertaald kunnen worden naar een bijzondere en unieke theatervoorstelling. NOKI wil met dit project kinderen bewust maken van hun eigen creativiteit en de magie van theater, zo willen ze kinderen leren van theater te houden.

Meer informatie over CTRL-F is te vinden op www.podiumbloos.nl

Ingezonden persbericht