BrandMaker Retail optimaliseert volledig marketingproces C1000


C1000 kiest voor MRM oplossing BrandMaker Retail

KARLSRUHE, 20100929 -- BrandMaker, de grootste aanbieder van Marketing Resource Management (MRM) systemen in Europa, heeft de Nederlandse supermarktketen C1000 als nieuwe gebruiker verworven. Tot de C1000 formule, met het hoofdkantoor in Amersfoort, behoren ongeveer 380 winkels, voornamelijk zelfstandige ondernemers. C1000 zal met de retailoplossing van BrandMaker het hele proces rond de creatie en productie van de wekelijkse C1000 actiematerialen, waaronder de folder, gaan uitvoeren.

Deze folder wordt wekelijks aan miljoenen huishoudens verstrekt. Ook de uitvoering van de wekelijkse reclamepakketten voor de 380 winkels zal in de toekomst met BrandMaker Retail worden afgehandeld. Zo zal met een van de aangeschafte modules C1000 de planning, de grafische vormgeving en de begeleiding en druk van de reclamefolders gaan uitvoeren.

C1000 koos voor BrandMaker na een uitvoerige selectieprocedure. Voor Han Sijl, Hoofd Actie Communicatie en Media- en Contractmanagement bij C1000, zijn de voordelen van BrandMaker duidelijk. "We kunnen met BrandMaker aanzienlijk tijdsbesparend werken bijvoorbeeld bij het samenstellen van de wekelijkse actiefolders. Naast een snellere time-to-market besparen we, door de standaardisering en automatisering van deelprocessen, ook aanzienlijk op reclame- en productiekosten. Daarnaast kunnen we met BrandMaker de complexiteit van het hele proces aanzienlijk verminderen. "
Jan-Frederik Kobus, directeur van markt- en productontwikkelingadviesbureau 4 K Plus, begeleidde het selectieproces. "Brand Maker biedt in de basis al volledige ondersteuning voor nagenoeg alle marketingprocessen die voor C1000 relevant zijn. BrandMaker overtuigde ons daarnaast vanwege de sterke gebruiksvriendelijkheid en de zekerheid van continuïteit in de toekomst." Na een proeffase in het vierde kwartaal van 2010 zal het complete systeem begin 2011 volledig in gebruik worden genomen. BrandMaker zal haar retailoplossing ook integreren met de bij C1000 in gebruikzijnde middleware van Oracle.

Over BrandMaker
BrandMaker GmbH, met hoofdkantoor in Karlsruhe - Duitsland, is Europa's grootste leverancier van marketing resource management (MRM) systemen en biedt werk aan ongeveer 150 medewerkers in heel Europa. BrandMaker GmbH is pionier op het gebied van de optimalisatie van het marketingproces. Sinds 2001 verkoopt zij het gelijknamige MRM-systeem, dat voorziet in de behoeften van marketing- en communicatieafdelingen van grote, gedecentraliseerde organisaties. BrandMaker is een veelomvattende, modulaire MRM-oplossing die de gehele procesketen van marketing optimaliseert, belastende aspecten van marketingoperaties elimineert en de productiviteit van marketing aanzienlijk verhoogt. Er zijn bijvoorbeeld BrandMaker-modules voor het plannen en bestellen van online en print media (de laatste via web-to-print), voor media asset management, voor softwareondersteunde marketingplanning en marketingstrategie. Het tweede belangrijke product is de BrandMaker Marketing Planner SaaS; het eerste volledig web-based marketingplanning softwaresysteem in Duitsland (www.marketing-planner-online.com).

Tot de gerenommeerde bedrijven die BrandMaker-oplossingen binnen hun marketingafdelingen gebruiken behoren ondermeer Commerzbank, DekaBank, EnBW, Ernst & Young, G + J EMS, Opel, en Tirol Werbung.

Ingezonden persbericht