Ingezonden persbericht


6 september 2010

Standplaats.PL: Recreatiekansen op het platteland voor beheerder en boer Op 29 september organiseert Netwerk Platteland voor de eerste maal een "Standplaats.PL", met als thema "Recreatiekansen voor beheerder en boer". Datum: Start- en eindpunt: Kosten: Doelgroep: Aanmelden: 29 september, 10.00 ­ 16.45 uur Station 't Harde 50 Boeren, terreinbeheerders, recreatieondernemers, beleidsmedewerkers www.netwerkplatteland.nl/standplaatspl

Programma - Het programma van deze Standplaats.PL, een veldexcursie op het platteland, omvat bezoeken aan twee praktijksituaties waar (agrarische) ondernemers en terreinbeheerders in goede samenwerking recreatie aanbieden. Vanaf station 't Harde gaan de deelnemers per bus naar Landgoed de Zwaluwenburg in 't Harde. Daar werken boeren, terreinbeheerder van Het Geldersch Landschap en tuinman van de A. Vogeltuinen samen aan recreatieve doelen, maar ook voor de verkoop van streekproducten en horecavoorzieningen. Na de lunch vertrekken de deelnemers naar de Meeuwenhoeve in de Flevopolder, dat samen met het Flevo-landschap en stichting Op de Kuierlatten een aantrekkelijk aanbod van wandelingen en swingolf aanbiedt. Over het thema - Recreatie in een regio vaart wel bij samenwerking tussen de 'aanbieders'. Dat geldt zeker ook voor natuurbeheerders en boeren. Deze groepen zoeken elkaar nog maar zelden op, terwijl er wel goede kansen liggen. Een gezamenlijk aanbod kan immers de aantrekkelijkheid van een regio vergroten. Op 29 september willen we laten zien waar goede samenwerking toe kan leiden! Meer informatie - Uitgebreide informatie en een aanmeldformulier vindt u op www.netwerkplatteland.nl/standplaats.pl.

Standplaats.PL - Onder de naam Standplaats.PL wil Netwerk Platteland regelmatig bijeenkomsten organiseren, waarin een goede praktijk of innovatieve samenwerking op het platteland centraal staat. Met een kleine groep van maximaal 50 personen gaan we per bus de boer op, om goede voorbeelden in de praktijk te bezoeken. Op lokatie lichten diverse betrokkenen het initiatief toe. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling en discussie. Netwerk Platteland - Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. Het netwerk brengt organisaties met elkaar en met overheden in contact en bieden ze de gelegenheid van elkaar te leren. Daarnaast signaleert Netwerk Platteland nieuwe en kansrijke initiatieven in het landelijk gebied.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht