Ingezonden persbericht


STICHTING PINK RIBBON VRAAGT EXTRA AANDACHT VOOR BORSTKANKER

Oktober kleurt wederom roze

Bussum, 27 september 2010 - Deze week sttarten vele activiteiten die de borstkankermaand inluiden. Het hele jaar door en vooral in de oktobermaand zijn er legio fantastische initiatieven van zowel particulieren als bedrijven voor Stichting Pink Ribbon. Die zorgen ervoor dat er aandacht is voor borstkanker en dat er fondsen binnenkomen. 'Wij vinden het belangrijk dat we ook aan mensen uitleggen, wat er allemaal met dat geld gebeurt. Dat laten we zien in onze eigen campagne* in oktober' aldus Ida van Belle, directeur van Stichting Pink Ribbon. 'Denk daarbij onder andere aan een initiatief gericht op begeleiding van jonge borstkankerpatiënten met vragen over vruchtbaarheid, een speciale opleiding voor oncoplastische chirurgie en tepelvochtonderzoek bij vrouwen met een genetische aanleg voor borstkanker.'

Campagne Jij steunt, Pink Ribbon helpt
Centraal thema van de campagne is 'Jij steunt, Pink Ribbon helpt'. Naast de oproep van Quinty Trustfull (begin oktober) om te steunen en het bedanken van bedrijven en particulieren voor hun steun (eind oktober), laat de campagne dus ook concrete projecten zien die Stichting Pink Ribbon kan helpen door een financiering. In 2009 ontving Stichting Pink Ribbon maar liefst ¤ 5,7 miljoen aan donaties, â''¬ 2,2 miljoen meer dan in 2008. Het aantal acties dat bedrijven voor Stichting Pink Ribbon organiseerde steeg van 35 in 2008 naar 65 in 2009. En dat zullen er dit jaar weer meer worden, naast alle acties en evenementen van particulieren en organisaties.

Evenementen en productacties
De oktobermaand start op 29 september met het Pink Ribbon Award Gala Diner in de Westerkerk in Amsterdam, georganiseerd door Estee Lauder voor Stichting Pink Ribbon. Vanaf 1 oktober ligt het Pink Ribbon Magazine 2010 in de winkel met als thema 'Live Pink to Inspire'. Voor het zevende jaar wordt dit magazine geheel belangeloos gemaakt en uitgegeven door Sanoma Uitgevers waardoor de opbrengst voor 100% naar het goede doel gaat. Op 1 oktober zal in Carré een Lintjesregen plaatsvinden, mede mogelijk gemaakt door KPN en Samsung. Quinty Trustfull zal namens de Stichting drie mensen een roze lintje uitreiken die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor borstkanker. Op 9 en 10 oktober zal de tweedaagse wandeltocht van A Sisters Hope weer een indrukwekkend hoogtepunt zijn.

Deze week start ook de verkoop van de Geluksarmband 2010 en andere leuke Pink Ribbon artikelen bij een groot aantal landelijke winkelketens. Per verkocht artikel wordt een bedrag gedoneerd. Ook veel bedrijven hebben productacties opgezet met hun eigen producten waarvan (een deel van) de opbrengst ten goede komt van Stichting Pink Ribbon.

Voor meer informatie over alle productacties en evenementen die voor Stichting Pink Ribbon georganiseerd worden, verwijzen we naar www.pinkribbon.nl, onder productacties en agenda.

Bijzondere projecten
Eén van de vele projecten die gesteund worden met gelden van Stichting Pink Ribbon is het onderzoek naar een nieuwe screeningsmethode voor jonge vrouwen met een verhoogd risico op borstkanker. Door hun tepelvocht regelmatig te screenen op celveranderingen, kunnen artsen borstkanker in de toekomst sneller opsporen, behandelen en zelfs voorkomen.

Een ander voorbeeld is de financiering van een opleiding voor Oncoplastische chirurgie in het Erasmus Medisch Centrum. Er is grote belangstelling voor deze opleiding, waarin chirurgen een nieuwe vorm van opereren krijgen aangeleerd waarbij niet alleen de tumor wordt verwijderd, maar tegelijkertijd ook een mooie reconstructie van de borst wordt gemaakt.


---


1 op de 8 vrouwen krijgt in haar leven borstkanker. Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die zich inzet om het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en zorg voor borstkankerpatienten en hun naasten te verbeteren. De Stichting realiseert haar doelstellingen door voorlichting over de risicofactoren voor het krijgen van borstkanker, het financieren van wetenschappelijk onderzoek op het gebeid van preventie en vroege diagnose en het financieren van projecten die een betere zorg van borstkankerpatiënten en hun naasten mogelijk maken.

Meer informatie over Stichting Pink Ribbon is te vinden op www.pinkribbon.nl.


* De campagne zal door middel van gratis plaatsingen en stoppercontracten worden ingezet.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie (