Groei Infotheek reden voor vertrek directeur Tom van Reijen


LEIDEN, 20100929 -- Mede-eigenaar Tom van Reijen (42) vindt zichzelf niet langer geschikt voor een directiefunctie bij Infotheek. Om de verdere groei van het financieel en commercieel sterk presterende ICT-bedrijf goed te managen is vorig jaar juli Jordy Kool (35) aangetrokken als de nieuwe Commercieel Directeur. Nu zijn opvolger is ingewerkt, bereidt Van Reijen zich voor op zijn eigen vertrek. Oprichter en grootaandeelhouder van Infotheek Duco van Leenen (40) blijft Algemeen Directeur. De geplande en zorgvuldig begeleide directiewisseling krijgt hiermee zijn beslag.

Infotheek ziet de vlekkeloze overdracht als een sterk voorbeeld van hoe een MKB-bedrijf op een verantwoorde manier ook op managementniveau door kan groeien. Van Reijen: "We zijn 17 jaar geleden met drie man begonnen, ikzelf als assistent-showroommedewerker. Nu hebben we 230 medewerkers. De omzet is sinds ik hier werk gegroeid van 1 miljoen euro naar 80 miljoen per jaar en groeit nog steeds. Om dan te zeggen dat je iets niet goed kan, klinkt misschien een beetje raar, maar je moet weten wat je zwakke eigenschappen zijn. Ondernemen is mijn hobby, maar directeur zijn van een bedrijf van deze omvang is een heel ander vak. Op een bepaald punt moet je daarom als bedrijf en ook als mens een volgende stap maken. We willen dat Infotheek blijft groeien. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikte opvolger voor mij als Commercieel Directeur die de verdere groei kan managen. Ik ben er van overtuigd dat Jordy Kool dat veel beter kan dan ik."

Ondernemend

Duco van Leenen: "Tom heeft het er al sinds zijn dertigste over dat hij een keer een bed & breakfast wil beginnen in een land rond de Middellandse Zee. Die droom had hij al lang geleden waar kunnen maken, maar hij heeft er voor gekozen om mee te blijven helpen met de opbouw en steeds verdere groei van Infotheek. Wij zijn nu één van de grootste aanbieders in Nederland van end-of-line ICT-apparatuur en refurbished computers voor institutioneel en professioneel gebruik. Tom heeft zijn ondernemerskwaliteiten en talent voor commercieel management dus ruimschoots bewezen. Het getuigt van grote professionaliteit dat hij pas nu met zijn gezin naar Italië wil afreizen, in de wetenschap dat hij een geschikte opvolger heeft gevonden en heeft ingewerkt."

Professioneel

Jordy Kool: "Het groeipad dat Infotheek vanaf de oprichting in 1991 heeft ingezet, heeft geleid tot een gestage uitbreiding van het klantenbestand, maar ook van het assortiment aan producten en diensten. De focus is meer komen te liggen op corporate and enterprise klanten. We zijn nu in de fase gekomen waarin we de verticale marktbewerking die Tom en Duco in de afgelopen jaren hebben ingezet, verder aan het professionaliseren zijn. De tenderdesk die we het afgelopen jaar hebben ingericht is daar een goed voorbeeld van. In de afgelopen negen maanden tijd heeft Infotheek zeventien tenders gewonnen. Ook op technologisch gebied hebben we steeds meer gespecialiseerde mensen in huis, zoals experts op het gebied van grote netwerken, server and storage. We zijn de partnerships met producenten aan het verdiepen en aan het uitbreiden. Infotheek is al twee keer op rij uitgeroepen tot `Best Value-added Reseller' en dit jaar zijn we weer genomineerd. Samen met Duco pak ik op wat hij en Duco en alle betrokken medewerkers hebben ingezet. Ik zie het als mijn uitdaging om de gezonde groei van Infotheek te bestendigen en daarvoor zullen we als organisatie volgende professionaliseringsslagen moeten gaan maken."

Over Infotheek

Infotheek Groep is leverancier van hardware en ICT-diensten. Het automatiseringsbedrijf is gespecialiseerd in het doorleveren van voorlaatste modellen PC's, notebooks, servers, storage, networking, printing en andere apparatuur van diverse A-merken. Het assortiment sluit naadloos aan op de meest gebruikte IT-apparatuur voor professioneel gebruik. Infotheek stelt bedrijven en instellingen in staat om aanzienlijk te besparen op hun IT-kosten door standaardisatie, levensduurverleningen en asset management. Verder levert Infotheek advies en diensten op het gebied van ICT, zoals installaties, migraties, onderhoud en reparatie, logistieke ondersteuning en systeembeheer. Infotheek is Gold Preferred Partner van Hewlett Packard, Acer Affinity Platinum, Business Partner van IBM en Gold Certified Partner van Microsoft. In 2009 behaalde het bedrijf een omzet van +/- EUR 62,5 miljoen. Infotheek werd in 1991 opgericht in Leiden. Er werken 230 medewerkers. Voor meer informatie zie www.infotheek.nl

Ingezonden persbericht