Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Meer dan 42.000 Zuid-Hollandse kinderen op pad met kinderpostzegels


* Op woensdag 29 september starten kinderen uit groep 7 en 8 met de verkoop van kinderpostzegels en kaarten
* Méér Zuid-Hollandse kinderen zetten zich in om andere kinderen te laten leren
* Stichting Kinderpostzegels Nederland hoopt komend jaar weer meer dan 1 miljoen kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland te helpen

Leiden, 7 september 2010 - Vanaf woensdag 29 september gaan 42.561 kinderen van 856 basisscholen uit heel Zuid-Holland op pad met kinderpostzegels en kaarten. Dat zijn 382 kinderen méér dan vorig jaar. In 2009 bracht de verkoop in Zuid-Holland ¤ 1.598.000 op. Meteen item in het Schooltv-weekjournaal, een digitaal lespakket en een leerlingboekje boordevol verkooptips bereiden de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen zich de komende weken voor om zoveel mogelijk kinderpostzegels en kaarten te verkopen.

Laat kinderen leren
Landelijk zetten meer dan 200.000 kinderen van ruim 5.500 basisscholen zich tijdens de Kinderpostzegelactie in om andere kinderen te laten leren. In 2009 bracht de actie ¤ 9,6 miljoen op. Kinderpostzegels heeft het afgelopen jaar meer dan 1 miljoen kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten gesteund en hoopt ook komend jaar weer zoveel kinderen te kunnen helpen. Want ieder kind verdient het om naar school te gaan en zijn talenten te ontwikkelen.

Hulp bij huiswerk
Met de opbrengst zorgt Kinderpostzegels bijvoorbeeld voor huiswerkbegeleiding voor kinderen die op school extra steun nodig hebben, zoals Nikita. 'Door mijn spierziekte ben ik erg onzeker,' vertelt Nikita. 'Gelukkig krijg ik nu hulp, ook bij mijn huiswerk.'

Bekijk hier het filmpje van Nikita

In Zuid-Holland ondersteunt Kinderpostzegels diverse projecten, waaronder de volgende drie projecten:
1. Stichting School's Cool, Delft
Mentorproject voor kwetsbare kinderen waarbij mentoren brugklassers helpen met hun huiswerk en een luisterend oor bieden.
2. Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland, Leiden JES Rijnland helpt kinderen uit gezinnen met een zwakke sociaaleconomische status te participeren in de samenleving en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen.
3. Stichting Kids en Emotionele Competenties, Den Haag Zippy's Vrienden is een in Engeland ontwikkeld lesprogramma dat kinderen van ongeveer 5 tot 8 jaar sociale en emotionele vaardigheden bijbrengt. Het lesprogramma leert kinderen stapsgewijs hoe ze met allerlei gevoelens kunnen omgaan.



Ingezonden persbericht