Persbericht

Programma Co-Creation Event biedt inspiratie, informatie en innovatie Bezoekers ontwikkelen tijdens event iPhone app voor Lions

Eindhoven, 15 september 2010 - Op 29 september 2010 vindt op de High Tech Campus in Eindhoven het Co-Creation Event 2010 plaats. Dit eendaagse evenement is bedoeld voor marketeers, innovatiemanagers, productontwikkelaars en voor iedereen die zich bezig houdt met klantgerichte innovatie. Het evenement is voor organisaties dè kans om de mogelijkheden van co-creatie te verkennen en de laatste ontwikkelingen in het vakgebied te volgen.

Programma
Het programma van het evenement is inmiddels rond en te vinden op www.co-creationevent.com. Remy Brinkhorst, voorzitter van de event commissie, over het programma: "De organisatie streeft uiteraard naar een goede balans in het programma, dat zowel voor de beginner als de ervaren co-creator interessant is." De dag begint met een keynote van Nick Coates, Research Director bij Promise, die een overzicht zal geven van verleden, heden en toekomst van co-creatie. Vervolgens kan de deelnemer in vier rondes van workshops de verdieping in gaan. De dag wordt afgesloten met een keynote van René Jansen van Winkwaves, die met zijn visie op co-creatie stof tot nadenken zal geven.

De deelnemers hebben keuze uit meer dan 20 workshops, die door verschillende organisaties worden verzorgd, zoals Philips & MetaClue, Waag Society, Cre-Aid, Board of Innovation, Centraal Beheer Achmea, Experience Economy, Louwers Advocaten, Ambtenaar 2.0 en vele anderen. Thema's van de workshops zijn typische co-creatie vraagstukken, zoals welke co-creatie strategie past bij mijn organisatie, hoe start en onderhoud ik een community, hoe om te gaan met intellectual property en wat is het business model van co-creatie? Bovendien komen vele inspirerende voorbeeldcases aan bod.

Co-creatie in actie op het event
Co-creatie wordt ook in de praktijk gebracht op het event. Tijdens een workshop, gefaciliteerd door Syntens, wordt door middel van co-creatie met de deelnemers een iPhone app vormgegeven. Opdrachtgever Lions wil deze app gaan inzetten om geld in te zamelen voor goede doelen. Tijdens het event wordt de app ontwikkeld en aan het einde van de dag wordt het resultaat getoond. Co-creatie in actie dus!

Start Co-Creation Assocation
Tijdens het event wordt ook de Co-Creation Association (CCA) officieel gelanceerd. De CCA, organisator van het event, is ontstaan door een groep professionals met een passie voor co-creatie, die ervan overtuigd zijn dat organisaties niet meer om co-creatie heen kunnen: het is de toekomst van innovatie. De CCA heeft daarom als doel om het vakgebied co-creatie te professionaliseren en te stimuleren. De CCA wil tijdens dit event het startsein geven om samen de CCA verder op te bouwen. Voor meer informatie over het programma, of om je aan te melden als deelnemer, ga naar: www.co-creationevent.com