Ingezonden persbericht


Recreatiekansen voor beheerder en boer

Woensdag 29 september organiseert Netwerk Platteland voor de eerste maal een "Standplaats.PL", een veldexcursie waarbij we goede ideeëen in de praktijk bezoeken, voor uitwisseling en inspiratie 'op lokatie'.

Op 29 september staat de samenwerking tussen agrarische ondernemers en terreinbeheerders centraal. We bezoeken 's ochtends Landgoed de Zwaluwenburg in 't Harde en 's middags de Meeuwenhoeve bij Lelystad, twee lokaties waar boer en beheerder samen succesvol recreatievoorzieningen aanbieden. Met verhalen uit de praktijk, wandelingen over het terrein en ruimte voor discussie.

EXTRA: Prijsuitreiking "Battle of Concepts"

De Taskforce Multifunctionele Landbouw schreef afgelopen zomer een "Battle of concepts" uit, voor nieuwe concepten op het gebied van agrotoerisme.

Aan het eind van de dag worden de meest innovatieve ideeën in het zonnetje gezet. Er is natuurlijk een extra prijs voor het het beste idee voor samenwerking tussen agrarische ondernemers en terreinbeheerders. We sluiten na de prijsuitreiking de dag feestelijk af met een hapje en drankje.

Praktische informatie
Datum: 29 september 2010, 10.00 - 16.00 uur
Lokatie: Vertrek- en eindpunt NS-station 't Harde, Eperweg 123 Voor wie?

Tereinbeheerders en boeren die hun blik willen verbreden, recreatie-ondernemers op het platteland die nieuwe markten willen verkennen, beleidsmedewerkers die willen weten hoe je deze ontwikkeling kunt stimuleren. Kosten:

¤ 50,-
Na aanmelding krijgt u een bevestiging met factuur toegestuurd.