KNHS

Grootste luchttransport voor paarden ooit
21 september 2010
100921 vlucht kentucky2-dc

1 | 2

In de periode 16 tot en met 29 september vindt het grootste commerciële wereldwijde luchttransport voor paarden plaats dat ooit voor een evenement werd opgezet. Zon 450 paarden vetrekken vanuit Europa naar de Verenigde Staten voor deelname aan de Alltech FEI World Equestrian Games in Kentucky.

Tien speciaal voor paarden uitgeruste vliegtuigen maken vanaf luchthaven Luik in België de reis naar Kentucky. Komende week vertrekt er ook een paardenvlucht vanaf Amsterdam. Naast deze Europese vluchten vertrekken er 19 paarden vanuit Australasia en 35 paarden vanuit Zuid Amerika naar Kentucky.

Tijdens de vluchten worden de paarden begeleid door een crew bestaande uit 24 personen, inclusief grooms, begeleiders en veterinairen. De piloten zijn speciaal gebriefd om er voor te zorgen dat het opstijgen en het landen soepeler verloopt dan normaal.
De paarden komen aan in Cincinnati waar ze 42 uur in quarantaine moeten verblijven waarna ze in een anderhalf uur durende reis per vrachtwagen naar Kentucky Horse Park worden vervoerd.

Foto's Moorlands Totilas met groom Vanessa Ruiter door Dirk Caremans.

Klik hier voor de Engelstalige versie