Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 22 september 2010

AZIZ en Defilé Gouden Kalf
Defilé van Aziz Bekkaoui voor 30e editie filmfestival

Op 29 september beleeft de binnenstad van Utrecht een lichtgevend visioen: Het Gouden Kalf Defilé. Kunstenaar Aziz Bekkaoui heeft ter gelegenheid van De 30e editie / jubileum van het Nederlands Film Festival, en van de door hem samengestelde tentoonstelling GOUD in het Museum Catharijneconvent, een gouden combinatie gesmeed. En iedereen kan meelopen.

GOUDEN KALF
Alle 18 uit te reiken Gouden Kalveren van het Nederlands Film Festival zijn te bezichtigen in het museum. Op 29 september worden deze in een defilé gedragen naar de Stadsschouwburg in begeleiding van cameramannen-en vrouwen, muzikanten, zangers, modellen, performers, filmsterren en alle liefhebbers. Het publiek kan het defilé aan zich laten voorbijtrekken, maar meelopen mag ook.
Het defilé voert van het Catharijneconvent naar de Stadsschouwburg.

START DEFILE
Woensdag 29 september | Aanvang Defile 19:00 uur | Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht. Route: via Lange Nieuwstraat, Domplein, Voetiusstraat, Muntstraat, Lange Jufferstraat, Lucas Bolwerk naar Stadsschouwburg Utrecht

GOUD
Tentoonstelling GOUD is te zien in het Museum Catharijneconvent tot en met 6 januari 2011.

AZIZ
Met name de laatste jaren creëert AZIZ performances en installaties in musea en theaters in nauwe samenwerking met performance-artiesten. Ter gelegenheid van de viering van het Verdrag van Rome presenteerde AZIZ een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal. Recentelijke performances waren onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim Museum in New York. In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs.

NOOT VOOR REDACTIE,