Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen op woensdag 29 september 2010

HILVERSUM, 28 september 2010

NOS zendt Tottenham Hotspur-FC Twente live uit

De NOS doet live verslag van de Champions Leaguewedstrijd tussen Tottenham Hotspur en FC Twente. Tom Egbers presenteert de uitzending vanuit de studio. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Jan Roelfs en Toine van Peperstraten neemt de presentatie vanuit het White Hart Lane stadion in Londen op zich. De wedstrijd begint om 20.45 uur en wordt omlijst door een voor- en nabeschouwing. Voetbalanalisten zijn Mario Been en Youri Mulder. Na de nabeschouwing volgen samenvattingen van de overige wedstrijden die zijn gespeeld in de UEFA Champions League, gepresenteerd door Jack van Gelder.

NOS Studio Sport Extra: WK Wielrennen en Wereldruiterspelen.

Vandaag in extra uitzendingen van Studio Sport aandacht voor twee mondiale toernooien: het WK Wielrennen op de weg in Australië en de Wereldruiterspelen in Lexington. Nationaal kampioene Marianne Vos wordt in Australië tot één van de kanshebbers gerekend voor eremetaal. De Nederlandse mannenequipe kwalificeerde zich dit jaar bovendien met de grootst mogelijke afvaardiging van maar liefst negen renners voor het WK op de weg. De NOS is ook 'down-under' en doet vanaf vandaag tot en met zondag 3 oktober via televisie, radio, internet en NOS Teletekst uitgebreid verslag van de strijd om de verschillende regenboogtruien. Bij de Wereldruiterspelen in Kentucky staat het Nederlands team aan de start van de onderdelen dressuur, springen, vierspannen, reining, eventing, endurance en paralympische dressuur. Vandaag extra aandacht voor de landenwedstrijd dressuur.

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport WK Wielrennen/Wereldruiterspelen (09.17-09.58 uur)

· Wielrennen: aandacht voor het WK Wielrennen in Australië met de tijdrit voor vrouwen. Nederlandse deelneemster aan de start is Regina Bruins. Commentaar: Mart Smeets en Maarten Ducrot.

· Paardensport: aandacht voor de landenwedstrijd dressuur bij de Wereldruiterspelen in Lexington.

NOS Studio Sport WK Wielrennen/Wereldruiterspelen (12.16-12.56 uur)

· Herhaling van de uitzending van 09.15 uur.

NOS Sportjournaal (18.42-18.51 uur)

· Wielrennen: aandacht voor het WK Wielrennen in Australië met de tijdrit voor vrouwen en een vooruitblik op de tijdrit voor mannen.

· Paardensport: aandacht voor de landenwedstrijd dressuur bij Wereldruiterspelen in Lexington.

· Voetbal: vooruitblik op de Champions Leaguewedstrijd Tottenham Hotspur-FC Twente. Toine van Peperstraten het stadion in Londen.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.52 uur)

Sportblok circa 22.40 uur

· Voetbal: samenvatting van de Champions League wedstrijd Tottenham Hotspur-FC Twente.

· Wielrennen: aandacht voor het WK Wielrennen in Australië met de tijdrit voor vrouwen en een vooruitblik op de tijdrit voor mannen.

· Voetbal: voorbeschouwing op de Europa League wedstrijd FC Utrecht-Liverpool.

· Paardensport: aandacht voor de Wereldruiterspelen in Lexington.

NEDERLAND 3

NOS UEFA Champions League (20.15-23.32 uur)

Presentatie rechtstreeks verslag: Tom Egbers, presentatie samenvattingen: Jack van Gelder.

· Live verslag van de wedstrijd Tottenham Hotspur-FC Twente in het White Hart Lane stadion in Londen. Commentaar: Jan Roelfs. Presentatie ter plekke: Toine van Peperstraten. Analyse in de studio: Mario Been en Youri Mulder.

· Uitgebreide samenvatting van de wedstrijd Internazionale-Werder Bremen. Commentaar: Frank Snoeks.

· Uitgebreide samenvatting van de wedstrijd Valencia-Manchester United. Commentaar: Jeroen Grueter.

· Korte samenvattingen van de overige Champions Leaguewedstrijden.

NOS Studio Sport Wereldruiterspelen (23.53-00.19 uur)

· Paardensport: verslag van de grand prix special, onderdeel van de individuele dressuur bij de Wereldruiterspelen in Lexington.

SPORT24

WK Wielrennen op de weg

· Wielrennen: live verslag van de tijdrit voor vrouwen als onderdeel van het WK Wielrennen in Australië. Commentaar: Sebastiaan Timmerman.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (20.30-23.00 uur)

· Live verslag van de UEFA Champions League wedstrijd Tottenham Hotspur-FC Twente. Commentaar: Bas Ticheler en Jeroen Elshoff. Analyse door Jan-Hermen de Bruijn.

· Wielrennen: nabeschouwing van de tijdrit voor vrouwen, onderdeel van het WK Wielrennen in Australië. Commentaar: Gio Lippens.

· Voetbal: voorbeschouwing op de Europa League wedstrijd FC Utrecht-Liverpool. Commentaar: Ragnar Niemeijer.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Clairy Polak

· Onderwerpen nog niet bekend.
Nederlandse Omroep Stichting (NOS)