Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

woensdag 29 september 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren

over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Niels Taatgen, hoogleraar kunstmatige intelligentie over multitasken. In principe zijn mensen goed in multitasken, denk maar eens aan autorijden. Dat is op zichzelf al een knap staaltje multitasking, en dat gaat doorgaans prima. Maar is telefoneren tijdens het rijden te gevaarlijk? Welke dingen kunnen we wel tegelijkertijd doen en welke niet? Wanneer wordt een hersengebied overbelast? En kunnen we ons eigenlijk nog wel goed concentreren op een enkel ding? Die vragen gaat Niels Taatgen voor ons beantwoorden.

Nelleke Noordervliet, schrijfster bespreekt het boek van sinoloog en publicist Ian Buruma 'God op zijn plaats'. Over scheiding van kerk en staat en over de rechtsstaat. Nelleke hoopte dat Ian Buruma zich met dit boek revancheerde voor zijn vorige boek 'Dood van een gezonde roker'. Of dat ook gebeurd is...

Gawie Keyser over het Nederlandse Film Festival. Over het onderzoek naar de Nederlandse Arthousefilm dat net openbaar gemaakt is. En natuurlijk over levensvatbaarheid en toekomst van de Nederlandse film. En over de kanshebber voor de Gouden Kalveren.

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)