Ingezonden persbericht


Utrecht, 28 september 2010

'Oorspronkelijk: Kookook Holland'

Kochen wie in Holland
Gebonden, 144 pagina's
ISBN 978 90 215 4880 7
Prijs: ¤ 6,95

Verschijningsdatum:
29 september 2010

Af en toe een wienerschnitzel: herrlich! Onze oosterburen kunnen de Hollandse pot ook best waarderen. Misschien wel de populairste Kookook-titel is er dan nu ook in het Duits. Kochen wie in Holland. Boordevol oer-Hollandse recepten, met hier en daar een moderne twist. Het perfecte cadeau voor al onze Duitse vrienden.

Kookook Holland en de Engelse variant Dutch Cooking Today zijn al toe aan hun vijfde herdruk. Het verbaast ons niets. Want pasta's en tajines zijn heerlijk, maar we kunnen toch ook niet lang zonder oma's draadjesvlees, de echte Brabantse worstenbroodjes, hutspot met klapstuk, stoofpeertjes of zo'n stevige pan snert.

Lekker, die Hollandse kost. En als exportland in hart en nieren delen we de liefde voor onze keuken graag. Dankzij Dutch Cooking Today zijn onze Engelstalige bezoekers al overstag. Maar ook de jaarlijks bijna drie miljoen Duitse toeristen in Nederland happen aan de kust graag een harinkje weg. Terwijl ze in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en al die andere trekpleisters steeds vaker op zoek gaan naar balletjessoep, gekookte asperges of een stamppotje. En allemaal zijn ze dól op Frau Antje en Goudse kaas. Tja, dan kan Kochen wie in Holland natuurlijk niet uitblijven.

Als liefde door de maag gaat, is Kochen wie in Holland een souvenir om van te houden. Alle recepten zijn puur Hollands, lekker en ook nog eens snel klaar te maken. Ze lukken altijd! Trouwens, ook als je zelf naar het Duitse buitenland vertrekt, mag dit smakelijke boekje niet in je koffer ontbreken. Voor je eigen keuken én voor die van je neue Freunde. Kunnen zij je verrassen met een lekkere jachtschotel, als het nog net even te lang duurt voordat je weer bij moeders mag aanschuiven. Guten Appetit!