Universiteit Leiden

Officiële opening Leiden University College The Hague

Op woensdag 29 september is de officiële opening van het Leiden University College (LUC) The Hague. Ook wordt dan de huisvesting voor de studenten officieel in gebruik genomen.

450 gasten

LUC The Hague verwacht ongeveer 450 gasten, waaronder het College van Burgemeester en Wethouders van Den Haag, het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, LUC-studenten met hun ouders, diverse topfunctionarissen uit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van ambassades en internationale instituten als het Internationaal Strafhof en het Vredespaleis.

Questions & Answers-sessie

De eerste groep LUC-studenten telt 25 nationaliteiten en is in september aan de opleiding begonnen. Tijdens de opening leveren zij een belangrijke bijdrage aan het programma in een Questions & Answers-sessie met professoren van Duke University, Oxford University en Cambridge University. Dit alles onder leiding van prof.dr. Chris Goto-Jones, decaan van LUC The Hague. Het koor van LUC The Hague maakt deze middag zijn debuut.

Global Challenges

Leiden University College The Hague is een driejarige Engelstalige bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences voor excellente (inter)nationale studenten. Het brede, interdisciplinaire programma van het College heet 'Global Challenges' en concentreert zich op vrede, recht en duurzaamheid. De studenten krijgen een combinatie van studeren, wonen en sociale en maatschappelijke activiteiten aangeboden. Een uitdagende, brede basisopleiding bereidt hen voor op toonaangevende posities in de internationale samenleving.

Huisvesting studenten

De 122 semi-permanente woningen die huisvester DUWO dit jaar heeft gebouwd worden op 29 september ook officieel geopend. De bouw startte in februari en in augustus namen de eerste studenten er hun intrek. Het gaat om containerwoningen, maar dankzij de fraai afgewerkte voorgevel krijgt het complex een heel andere uitstraling. De bewoners beschikken over een woonruimte van 20 vierkante meter. Verder zijn er een lift, een gemeenschappelijke ruimte, een wasmachineruimte, een fietsenstalling en een gemeenschappelijke tuin.

Collegegebouw

Het collegegebouw van LUC The Hague is gelegen aan het Lange Voorhout, de studenten wonen in gezamenlijke huisvesting op de Stamkartstraat. In samenwerking met de Gemeente Den Haag wordt een definitieve unielocatie gebouwd aan het Anna van Buerenplein, naast de Koninklijke Bibliotheek In het pand komen onderwijsruimtes en bijna 400 kamers voor de studenten. Het gebouw moet in 2013 gereed zijn.

Gezamenlijk initiatief

LUC The Hague is een gezamenlijk initiatief van Universiteit Leiden en de Gemeente Den Haag en combineert daarmee de lange academische traditie van de Universiteit Leiden en het internationale karakter van de stad Den Haag.

Link

Leiden University College The Hague