Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pickwick viert 400 jaar nationale theegeschiedenis volgens traditie eerst met Huis van Oranje

UTRECHT, woensdag 29 september - Gisteren herhaalde zich een stuk trotse, nationale theegeschiedenis ter gelegenheid van 400 jaar thee in Nederland. In 1610 haalden de Nederlandse zeevaarders van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie thee naar Europa. Het verhaal gaat dat onze kooplieden de verfijnde, zwarte Pecco thee aan het Huis van Oranje aanboden. Sindsdien staat deze thee internationaal bekend als Orange Pecco. Pickwick doet eer aan het historische theejubileum door Prins Willem-Alexander, Prinses Màxima, en de drie prinsesjes een bijzonder geschenk aan te bieden: een uniek, koninklijk theeservies gemaakt door Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft en een speciale Nederlandse theevariant op basis van de lichte en verfijnde Oranje Pecco.

Pickwick is trots op de geschiedenis* waaruit blijkt dat Nederlandse handelsreizigers en niet, zoals vaak gedacht, de Engelsen met hun beroemde Engelse theemelanges, aan de basis staan van theeconsumptie in Europa. 400 jaar na dato vindt Pickwick het dan ook hoog tijd voor een echte Nederlandse thee! Het Huis van Oranje mag de nieuwe Nederlandse theeklassieker als eerste in vorstelijke stijl proeven: de meesterschilders van Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft ontwierpen ter gelegenheid van 400 jaar thee voor de Prins van Oranje, Prinses Màxima en de drie prinsesjes een uniek en waardevol theeservies.

De nieuwste Pickwick theeklassieker is ontwikkeld samen met een groep Pickwick-fans op Hyves. Deze Pickwick-fans overhandigden vanmorgen bij Paleis Noordeinde het bijzondere theecadeau ter gelegenheid van het 400-jarige jubileum van thee in Nederland. Morgen wordt deze nieuwe theeklassieker, op basis van Oranje Pecco, gepresenteerd aan het Nederlandse volk.

/////////////