Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 september 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Algemene verkeerscontrole

Enschede

De politie heeft 28 september tijdens een algemene verkeerscontrole in Enschede 44 bekeuringen uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Broekheurne Ring, Knalhutteweg, Pathmossingel en de Burgemeester M. van Veenlaan.

Er werd gecontroleerd tussen 09.30 en 15.00 uur. Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: . Snelheid, 28x, waarvan de hoogst gemeten snelheid 102 km/u is, op de Broekheurne Ring . Niet dragen van gordel, 15x
(2010087871)

Aanrijding letsel

Hengelo

Dinsdag 28 september omstreeks 19.00 uur vond een aanrijding letsel plaats op de kruising Castorweg / Deurningerstraat in Hengelo. Twee personen raakten hierbij gewond.

Een 70-jarige vrouw en een 11-jarig meisje, beiden uit Hengelo, fietsen op de Castorweg in Hengelo. Op de kruising met de Deurningerstraat wilden zij rechtdoor. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 25-jarige automobilist, die op de kruising linksaf wilde, de Deurningerstraat op. Door onbekende oorzaak botste de 70-jarige vrouw tegen de auto van de 25-jarige Hengeloër. Vervolgens viel het 11-jarige meisje over de 70-jarige vrouw. De vrouw en het meisje zijn met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010087948)

Eenzijdig ongeval

Haaksbergen

Een 73-jarige inwoner van Haaksbergen raakte dinsdag 28 september gewond bij een eenzijdig ongeval. Dit gebeurde omstreeks 16.45 uur op de Meijersgaardenweg in Haaksbergen. Een getuige zag dat de man op zijn brommer op de Meijersgaardenweg reed, in de richting van Haaksbergen. De getuige dacht dat de man ergens van schrok, waardoor hij is gaan remmen. Hierdoor kwam de man ten val. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010087935)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede heeft woensdag 29 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn moeder. (2010087922)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Gevaarlijke vrachtwagencombinatie van de weg gehaald

Oldenzaal

Dinsdag 28 september kreeg de politie melding dat op de Denekamperstraat in de richting van Oldenzaal een gevaarlijke vrachtwagencombinatie zou rijden. Agenten zagen de combinatie vervolgens rijden op de N342. De achterzijde van de aanhanger kwam ruim 1 meter naast het trekkend voertuig uit. Op de Thorbeckestraat gaven de agenten een stopteken, waaraan de bestuurder voldeed. De bestuurder, een 31-jarige man uit Saasveld, kreeg een bekeuring voor het feit dat de man met de gevaarlijke combinatie op de openbare weg reed. Omdat de chauffeur met deze gevaarlijke combinatie niet meer mocht rijden, werd de vrachtwagen tijdelijk gestald bij een transportbedrijf. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Die avond zagen agenten dat de vrachtwagencombinatie niet meer bij het transportbedrijf stond. Het negeren van het bevel niet meer met de combinatie te rijden, wordt meegenomen in het proces-verbaal. (2010087919)

Twee mannen aangehouden voor bezitten harddrugs Nijverdal
Omdat bij Politie Twente meerdere meldingen zijn binnengekomen over drugsoverlast in Nijverdal, is de afgelopen tijd verscherpt toezicht gehouden op een aantal locaties in Nijverdal.

In het kader hiervan controleerden agenten donderdagavond 23 september bij de sporthal aan de Helmkruidlaan. Daar zagen zij omstreeks 21.00 uur een auto rijden, die onverzekerd bleek te zijn. De inzittenden van de auto, een 32-jarige Enschedeër en een 23-jarige man uit Nijverdal, bleken beide boetes open te hebben staan. Daarop werden de mannen meegenomen naar het politiebureau. De mannen bleken beide vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben. Ook in de auto werd harddrugs aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om Amfetamine (speed). De drugs zijn in beslag genomen en zullen worden getest. De mannen zijn aangehouden voor het bezitten van harddrugs en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Inmiddels is de 32-jarige man in vrijheid gesteld, de 23-jarige man zit nog vast.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt mensen bij verdachte situaties contact op te nemen met Politie Twente, team Hellendoorn-Nijverdal via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010086411)

---- --
Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 30 september 2010. Onderstaand het overzicht van de onderwerpen die donderdag 30 september a.s. behandeld worden in de uitzending van Onder de Loep op RTV Oost. De uitzending begint om 21.15 uur en zal om het uur herhaald worden.

Moord/Doodslag, Enschede
Op vrijdag 10 september jl. werd de 66-jarige Folly Strijker op gewelddadige wijze om het leven gebracht in zijn woning aan de Diekmanstraat In Enschede. Tijdens de uitzending wordt de laatste dag van Strijker gedeeltelijk in beeld gebracht. De politie hoopt dat kijkers die mogelijk meer over dit misdrijf kunnen vertellen contact opnemen met het rechercheteam 'Mojisola'.

Beroving bejaarde dame, Deventer Op maandagmiddag 13 september jl. werd een 81-jarige vrouw door een nog onbekende man beroofd van haar handtas op een zandpad aan de Bukhorst. De politie zoekt de onbekende man die op een zwarte fiets reed en gekleed was in opvallende witte trainingsjas met een groene streep.

Man gemolesteerd door onbekend drietal, Ommen Een 46-jarige inwoner van Ommen werd op zaterdagochtend 4 september op de Schurinkstraat gemolesteerd door drie onbekende mannen. De man had kort ervoor gepind en was op de fiets op weg naar huis. Op 20 augustus jl. vond een soortgelijk incident plaats in Ommen.

Bekrassen auto's, Denekamp
Tijdens het jubileumconcert van Marga Bult op 21 augustus jl. werden meerdere auto's bekrast in Denekamp. De politie toont beelden en geeft signalementen van de mannen die de auto bekrassen.

Poging autokraak, Hasselt
Op 26 augustus jl. proberen twee onbekende mannen aan het Ambt 34 in Hasselt een auto open te breken. Vermoedelijk worden de mannen gestoord want ze gaan er vervolgens zonder buit vandoor. In de uitzending worden beelden van de mannen getoond.

Diefstal portemonnee, Rijssen Op de bewakingsbeelden van de HEMA in Rijssen is te zien hoe twee vrouwen een portemonnee stelen uit een tas. Dit gebeurde op 15 september jl. De politie wil graag weten wie deze vrouwen zijn en waarschuwt tevens voor hun werkwijze.

Diefstal portemonnee en mobiele telefoon uit tas in winkel, Deventer Twee onbekende vrouwen stelen op 1 september jl. een portemonnee en een mobiele telefoon uit een tas in een supermarkt aan het Karel de Groteplein. Van de dames zijn goede bewakingsbeelden gemaakt die in de uitzending worden getoond.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.


-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06. 51378079 (Ed Reinshagen) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)

---- --
Geachte redactie,

Aanstaande maandag 4 oktober om 09.00 uur vindt een vergadering plaats van het Regionaal College van de politie. De vergaderingen van het Regionaal College zijn openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. De vergadering vindt plaats in de Meldkamer Twente aan de Demmersweg 55 te Hengelo.

Op de agenda staan onder andere de volgende punten:

. Wet Maatregelen Bestrijding Voetbalvandalisme en Ernstige Overlast (Wet MVBEO) . Burgernet

Korps Twente > Organisatie > Regionaal College.

Voor vragen kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groeten,

Rosita de Vries
Afdeling Communicatie
Politie Twente
Telefoon: 053 - 4555548

---- --