Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LinkedIn stelt nieuwe directeur Marketing Business Solutions aan voor uitbreiding in Europa, het Midden-Oosten en Afrika
Clive Punter -voormalig CEO van CBS Outdoor- treedt toe tot 's werelds grootste professionele netwerk

Londen, 29 september 2010 - LinkedIn, 's werelds grootste professionele netwerk met meer dan 80 miljoen leden wereldwijd, maakt vandaag bekend dat voormalig CEO van CBS Outdoor, Clive Punter, is aangesteld als nieuwe directeur Marketing Solutions voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Punter zal de snelgroeiende divisie Marketing Solutions gaan leiden om bedrijven en hun producten en diensten in contact te brengen met met 's werelds grootste groep professionals.

Deze nieuw gecreëerde functie van Managing Director weerspiegelt de enorme groei van LinkedIn's marketingdiensten op het gebied van B-2-B en brandmarketing. De Marketing Solutions-divisie breidt verder uit, nu steeds meer bedrijven en merken online een groeiende groep van ervaren en actieve professionals willen bereiken. Ook wordt LinkedIn steeds vaker de basis voor puur digitale en multimedia-campagnes. Uit de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door comscore blijkt dat LinkedIn.com in de maand juli 2010 alleen al in Europa meer dan 14,5 miljoen unieke bezoekers had.* Dat is meer dan de Economist.com, FT.com of Businessweek.com wereldwijd per maand krijgen.

Voorbeelden van klanten die al gebruik hebben gemaakt van LinkedIn's marketingdiensten zijn Philips en Cisco WebEx en andere vooraanstaande, internationale merken op het gebied van technologie, financiële dienstverlening, zakelijke dienstverlening, automotive en vrijetijdsbesteding. Punter gaat het productaanbod van LinkedIn verder uitbreiden. Daarnaast zal hij het team klaarstomen om op de toenemende vraag in te spelen en een toegevoegde waarde te leveren aan marketeers, in samenwerking met een netwerk van mediabureaus. Tenslotte is het zijn taak de dienstverlening met internationale klanten verder uitbreiden.

Voor zijn aanstelling bij LinkedIn was Punter als CEO bij CBS Outdoor International verantwoordelijk voor de Outdoor Advertising -divisie, met wereldwijd 2.000 medewerkers in 11 landen, waaronder UK, Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Ierland, China, Argentinië, Chili en Uruguay.

Kevin Eyres, Managing Director van LinkedIn Europe, licht toe: "Online professioneel netwerken ontwikkelt zich tot een fundamenteel middel voor netwerkers, recruiters en marketeers om in contact te komen met professionals uit de hele wereld. Clive heeft veel ervaring in het uitbouwen en aansturen van teams over de hele wereld en het managen van zaken die onze ambitieuze plannen voor de komende jaren ondersteunen."

Punter's reactie op zijn aanstelling: "LinkedIn is een geweldig bedrijf en dit is een prachtige kans. Ik was vooral gecharmeerd van de mensen, het product en het enorme groeipotentieel. De missie van LinkedIn is professionals over de hele wereld met elkaar in contact te brengen, om ze zo productiever en succesvoller te maken. Mijn missie is om hetzelfde te doen met internationale klanten en bureaus. Ik kijk er naar uit om me bij het team te voegen en het ongelooflijke succes van LinkedIn verder uit te bouwen."


* LinkedIn maandelijkse unieke bezoekers zijn gebaseerd op de cijfers gepubliceerd op http://www.comscore.com/ in juli 2010.

Over LinkedIn Marketing Solutions

De afdeling Marketing Solutions van LinkedIn biedt marketeers een brede range aan producten. Van verwijzingen/banners op de site en oplossingen op maat, zoals gesponsorde groepen, tot onderzoeksmogelijkheden en communities op maat. Vooraanstaande internationale merken zoals Cisco, Sage en Philips hebben al hun eigen groepen op LinkedIn, waarbinnen ze op een efficiënte wijze in contact kunnen komen met hun doelgroep. Daarnaast kunnen leden met LinkedInDirectAds zelf tekstadvertentie-campagnes ontwikkelen en managen. Daarmee gaat er een wereld open voor professionals, marketeers en ondernemers met een kleiner budget. Meer informatie staat op http://advertising.linkedin.com/

Over LinkedIn
LinkedIn is een internetplatform dat gericht is op het verbinden van professionals over de hele wereld. Het is een zelfstandig bedrijf met een gediversifieerd bedrijfsmodel, waarbij de opbrengsten komen van inschrijvingen van gebruikers, de verkoop van advertenties en licenties voor software. De website van LinkedIn is in 2003 gelanceerd en is de grootste professionele netwerksite ter wereld, met meer dan 80 miljoen leden, in meer dan 200 landen en waarin leidinggevenden van elk Fortune 500-bedrijf vertegenwoordigd is.