Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Zutphen - Rijden onder invloed              |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 29 september een 34-jarige automobilist uit Zutphen en een 22-jarige fietser uit Warnsveld aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist omstreeks 01:00 uur staande op de Voorsterallee in Zutphen voor een controle. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,6 promille. Met een rijverbod is de man weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.


Van de fietser werd een blaastest afgenomen, omdat deze persoon betrokken was bij een aanrijding met een andere fietser op de Ida Gerhardtsingel in Zutphen. Hierbij raakte niemand gewond. Uit de blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies ook hij 0,6 promille. Met een rijverbod op zak, kon ook de fietser weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

|   |Empe - Politie zoekt getuigen van diefstal bij      |
|   |ruitersportwinkel                     |

De politie is een onderzoek gestart naar een diefstal bij een ruitersportwinkel aan de Emperweg in Empe op dinsdagmiddag 28 september. Hierbij waren mogelijk de inzittenden van een witte bestelauto, merk Ford betrokken. Deze auto werd later in de middag in Zutphen aangetroffen. De twee inzittenden, een 21- en 35-jarige man uit Zutphen, zijn aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen die de auto bij de winkel, dan wel op andere locaties, hebben zien rijden.


De politie kreeg omstreeks 12:45 uur de melding dat de winkeleigenaar van de ruitersport-shop een auto hard had zien wegrijden bij zijn winkel. Men bleek er vandoor te zijn gegaan met een kassalade met geld. Het voertuig betrof een witte Ford bestelauto. De politie heeft direct in de omgeving een zoektocht ingezet en omstreeks 13:30 uur werd het betreffende voertuig in Zutphen op de Emmerikseweg aangetroffen.


De twee inzittenden, twee mannen uit Zutphen, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De bestuurder, 21 jaar, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en ook de auto bleek onverzekerd en geen geldige keuringsrapporten te hebben. Hiervoor werd de 21-jarige man bekeurd. De gestolen kassalade is later die dag leeg teruggevonden nabij de spoorwegovergang op de Weg naar Voorst.


De politie vraagt getuigen die op deze dag het voertuig hebben zien rijden, dan wel andere verdachte situaties hebben gezien bij de ruitersportwinkel. Wanneer iemand heeft gezien dat de kassalade uit een auto werd gegooid, is die tip ook welkom bij de politie. U kunt contact opnemen via 0900-8844.

|   |Twello - Insluiping en poging tot inbraak bij woningen  |

Bij een woning aan de Kortenaerstraat in Twello heeft dinsdagavond 28 september een insluiping plaatsgevonden. Hierbij zijn diverse waardepapieren en geld weggenomen. Bij een nabijgelegen woning, aan de Piet Heinstraat, werd een poging tot inbraak gedaan. Hier werden de inbrekers gestoord bij hun daad en gingen er vervolgens vlug vandoor.


De politie kreeg halverwege de avond een melding, dat buurtbewoners glasgerinkel hadden gehoord en meerdere personen hadden zien weglopen bij de woning aan de Piet Heinstraat. Daar bleek inderdaad een raam te zijn geforceerd. Men is de woning niet binnen geweest. Even later kreeg de politie de melding dat er bij een woning aan de Kortenaerstraat een insluiping had plaatsgevonden. Men was daar door een niet afgesloten raam naar binnen gegaan en had vervolgens geld en waardepapieren weggenomen. De politie heeft de zaken in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich zo spoedig mogelijk te melden via 0900-8844.

|   |Eerbeek - Diefstal aanhangwagen en poort         |

Vanaf een terrein aan de Hogeweg in Eerbeek is een aanhangwagen en de complete toegangspoort van het terrein weggenomen.


De diefstallen werden dinsdagmiddag 28 september ontdekt en gemeld. De groenijzeren poort, zo'n 5 bij 2 meter groot, die toegang biedt tot het terrein, bleek volledig te zijn verdwenen. Ook een aanhangwagen die op het terrein stond, bleek te zijn weggenomen. De aanhangwagen van het merk Anssems, met kenteken WD-GJ-96, staat inmiddels al gestolen gesignaleerd.

|   |Zutphen - trio verdacht van dealen harddrugs       |

De politie heeft op dinsdag 28 september in een woning in het centrum van Zutphen drie mannen uit Den Haag aangehouden. Zij worden verdacht van het dealen van harddrugs. Bijna 100 bolletjes en handelsgeld werden in beslag genomen.


De politie kreeg informatie over het mogelijk dealen vanuit een woning in de binnenstad van Zutphen. Besloten werd een onderzoek in te stellen en in het pand werden drie Hagenezen (19 t/m/ 25 jaar), tientallen bolletjes harddrugs en handelsgeld aangetroffen. De mannen zijn aangehouden voor verhoor en de spullen zijn in beslag genomen. Het is de tweede aanhouding voor dealgedrag in Zutphen in korte tijd.
Klachten over het dealen en de daarbij behorende overlast kunnen worden doorgegeven aan de politie via 0900 - 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(

(---- --