Ingezonden persbericht


Amersfoort, 29 september 2010

internationale gameontwerpers spreken op gamecongres

De gameindustrie staat voor een turbulente en opwindende periode. Games worden nu door steeds meer mensen gespeeld op smartphones, mobile devices, en online. Verder komen er nieuw mogelijkheden door 3D technieken en nieuwe systemen als de Sony Playstation Move en Microsofts Xbox Kinect. De speelwereld en echte wereld lopen steeds meer in elkaar over en zorgen voor een r/evolutie in gamebeleving.

Benieuwd naar de maatschappelijk en zakelijke impact van deze r/evolutie? Toonaangevende sprekers zetten de ontwikkelingen op een rij tijdens het tweedaagse evenement Game in the City. Kom op 18 en 19 november naar Amersfoort en ervaar hoe game r/evolutie invloed heeft op marketing, media, duurzaamheid, en serieuze business!

Keynotes
Christian Godorr, de hoogst verantwoordelijke gameontwerper bij BigPoint, een van de meest succesvolle gamesbedrijven ter wereld is een van de keynote sprekers. De games van Godorr, zogenoemde Massively Multiplayer Online-games, worden door miljoenen mensen tegelijk online gespeeld. Bigpoint is gespecialiseerd in dit soort games, die via de internetbrowser te spelen zijn. Tijdens zijn toespraak op Game in the City gaat de ontwikkelaar specifiek in op de invloed van internet op het ontwerpen van games. Verder laat hij zien dat er ook mobiel steeds meer online wordt gespeeld met bijvoorbeeld iPhone en iPad.

Driedimensionaal gamen
Ook de opmars van 3D games lijkt niet te stuiten met 3DTV's en binnenkort de 3DS, de nieuwe handheld van Nintendo. Sony is de drijvende kracht achter 3D gamen op TV. De Japanse electronicagigant zet hier met 3DTV en 3D-games op de PS3 hoog op in. Op Game in the City laat Sony meer zien van de vele mogelijkheden van deze toepassing.

Mobiel Gamen
Nieuwe mobiele gamesplatformen winnen snel aan populariteit. Denk daarbij aan iPhone/iPod Touch en iPad, of toestellen die draaien op het populaire besturingssysteem Android. Ook op de BlackBerry, bij uitstek een zakelijke smartphone, kan steeds beter gespeeld worden. Daarbij verandert de wijze waarop games aangeschaft worden ingrijpend. Digitale verkopen evenaren al bijna de traditionele games in een doosje uit de winkel.

Game in the City speelt in op die snel veranderende markt met een gevarieerd programma met nationale en internationale sprekers. Dit jaar zijn er op de eerste dag vier subthema's: Marketing, Duurzaamheid, Business Cases Serious Games en CrossMedia. De tweede dag staat wederom in het teken van masterclasses voor jonge professionals en studenten, gecombineerd met een grote career fair. Verder zijn er meer dan dertig bedrijven op locatie in de Rijtuigenloods in Amersfoort om games en nieuwe mediatoepassingen te demonstreren. In de komende weken komen meer details vrij over het programma en de sprekers.

Inschrijvingen voor Game in the City geopend
Vanaf vandaag kan je je inschrijven voor verschillende onderdelen van het tweedaags business event Game in the City. Kijk op http://www.gameinthecity.nl of volgt @gameinthecity voor de laatste informatie.

Hartelijke groet,

Christine Pearce
Event coordinator

http://www.gameinthecity.nl | http://www.dutchgamewards.nl Follow us: @gameinthecity.nl @dutchgameawards