Ingezonden persbericht


Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 29-10-2010

Kraakmeer, het gekraakte voormalige hoofdkantoor van de Amsterdamse brandweer, gelegen aan de Weesperzijde 99, wordt overgedragen aan de toekomstige huurders die vanaf 1 oktober het pand zullen betrekken.

De verhuurder, Urban Spaces, heeft 34 bedrijven aangetrokken die de ruimtes zullen betrekken, met als doel sociale, culturele en creatieve bedrijvigheid. De kraakgroep heeft na het zien van de huurcontracten besloten dat dit pand werkelijk in gebruik zal worden genomen door deze bedrijven. Omdat vandaag de laatste dag is van ons programma hebben wij besloten deze creatieve bedrijvigheid niet in de weg te zitten. Daarom dragen wij morgen het pand over aan Urban Spaces.

Tijdens de afgelopen dagen hebben we een divers programma opgezet aan workshops en discussieavonden, welke ook vandaag nog zullen plaatsvinden. Sympathisanten zijn van harte welkom om vanavond nog langs te komen voor een hapje en een drankje.

Als krakerscollectief zullen we de stad doortrekken en binnenkort een ander ruimte betrekken, er staan immers genoeg ruimtess leeg om daar verder te gaan met onze activiteiten. Hier zullen wij onze eigen autonome en sociale creatieve ruimtes openstellen die zonder winstoogmerk en los van commercie functioneren.

Actie Comité Amsterdamse Boefjes

Niet ter publicatie
Telefoonnummer voor pers 06-42128053

---