Politie Limburg-Noord

Brandstichter flitspaal Weselseweg Venlo aangehouden


Datum: 29-09-2010
Tijd bericht: 16:21
Plaats: Venlo

Een politiepatrouille op weg met een opdracht, kwam in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 02.45 uur over de kruising van de Weselseweg en de Schoolweg en zag de daar staande flitspaal in brand staan. De agenten blusten het beginnende brandje en seinden collega's in die ter plaatse kwamen. Deze konden enige tijd later een verdacht auto met een 30-jarige bestuurder, inwoner van Venlo, staande houden. Toen de man uitstapte roken de agenten een flinke benzinegeur. De man werd geconfronteerd met de vermoedens van brandstichting van de flitskast en verzocht mee naar het bureau te gaan voor het afleggen van een verklaring. Na overleg met de officier van dienst werd de man aangehouden en even later tijdens een verhoor bekende hij tot in detail over de brandstichting. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij huiswaarts is gezonden.

Controle door een technisch medewerker van het Verkeershandhavingsteam wees uit dat de paal roeten brandschade heeft opgelopen, die evenwel te herstellen is. De kast met de apparatuur heeft geen schade opgelopen. Het herstel van de schade wordt geschat op enkele honderden euro's.

Het Verkeershandhavingsteam doet namens het Openbaar Ministerie, eigenaar van de paal, aangifte van de vernieling van de flitspaal.